UHAPŠEN JOŠ JEDAN SARADNIK BELIVUKA I ZVICERA: Hodžića i Spahića ubili u Stanjevića rupi, pa skrivali tragove RENOVIRANJEM
Foto: Printscreen/Facebook, MUP RS

Specijalno državno tužilaštvo cg

UHAPŠEN JOŠ JEDAN SARADNIK BELIVUKA I ZVICERA: Hodžića i Spahića ubili u Stanjevića rupi, pa skrivali tragove RENOVIRANJEM

Crna Hronika -

Još jedan osumnjičeni za ubistvo Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića u Crnoj Gori, Bojan Bešović, uhapšen je danas po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

SDT je protiv 10 osoba podnelo krivičnu prijavu za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u pomaganju.

- Povodom pomenutog događaja, Specijalno državno tužilaštvo je, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjelenjem, pokrenulo krivični postupak protiv 31 okrivljenog lica, za koja je, na nivou osnovane sumnje, utvrđeno da su pripremali ubistva oštećenih, izvršili njihovo lišenje zivota a potom prikrivali tragove i dokaze o izvršenom delu, čime su sa odgovarajućim stepenom sumnje utvrđene sve činjenice i okolnosti događaja koji je predmet krivičnog postupka- kazao je za portal Dan specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Damir Hodžić
Damir Hodžićfoto: Privatna arhiva

Prema ranijim informacijama iz istrage, odmah nakon nestanka Hodzića i njegovog zeta Adisa Spahića, njihove porodice i prijatelji krenuli su u potragu za dvojicom Barana, a snimci sa nadzornih kamera odveli su ih do Spuža, gde im se gubi svaki trag.

Hodzić, koji je navodno bio blizak "škaljarskom klanu", i njegov zet Adis Spahić, koji nije imao kriminalni dosije, nestali su 14. oktobra 2020. godine.

Istragom je kasnije utvrđeno da su Hodzić i Spahić ubijeni u kući u Stanjevića rupi, nadomak Spuža, za šta se sumnjiče Veljk Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Specijalni Sud, Ritopek, Kuća Strave
foto: Nemanja Nikolić, MUP RS

Tog 14. oktobra, grupa Veljka Belivuka imala je više zadataka, otmica Lazara Vukićevića u Beogradu i Hodžića i Spahića kod Spuža za šta su bile zadužene upravo vođe grupe.

- U skaj prepisci koja je otkrivena kasnije tokom istrage vidi se da je Veljko Belivuk tog dana svojim saradnicima čestitao i rekao da su oni ipak morali ranije i brzo da reaguju jer je Hodžić bio naoružan - podseća izvor Kurira.

Prema ranijim navodima istrage, navodno su renoviranjem kuće osumnjičeni pokušali da sakriju tragove zločina.

Kurir.rs/Dan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track