BOMBAŠKI NAPAD NA KUĆU JEDNOG OD VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA: Oštećena četiri automobila na parkingu PODIGNUTA OPTUŽNICA
Foto: Kurir, Facebook

više javno tužilaštvo u beogradu

BOMBAŠKI NAPAD NA KUĆU JEDNOG OD VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA: Oštećena četiri automobila na parkingu PODIGNUTA OPTUŽNICA

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Borka B. (34) zbog sumnje da je 3. marta ove godine oko 2 časa posle ponoći ispred jedne kuće u Železničkoj ulici u Zemunu aktivirao i bacio ručnu bombu M-75, i tom prilikom oštetio 4 vozila.

Prema nezvaničnim informacijama, meta bombaškog napada tada je bio jedan od vođa navijača Partizana Nemanja Bojović Hemija, a kuća ispred koje je bomba bačena vodi se na njegovu majku. Inače Hemija je do sada više puta bio meta napada, a tri meseca pre toga ranjen je u pucnjavi koja se dogodila takođe ispred njegove kuće.

Nremanja Bojović Hemija
Nremanja Bojović Hemijafoto: Facebook

- Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavljaju krivična dela nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i Izazivanje opšte opasnosti. Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu - saopšteno je iz Višeg tužilaštva.

Kuća ispred koje je bačena bomba
Kuća ispred koje je bačena bombafoto: Kurir

Kako se navodi, postoji opravdana sumnja da je Borko B. 3. marta ove godine došao svojim automobilom do pomenute kuće, izašao iz vozila i stao sa leve strane, i aktivirao i bacio ručnu bombuM-75 ispred kuće, nakon čega se svojim automobilom udaljio sa lica mesta. Usled eksplozije bombe oštećena su četiri automobila koja su se nalazila na improvizovanom parkingu ispred kuće. Ukupna šteta procenjena je na 2.049.836,91 dinar.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track