"SEVNULO JE, POČEO JE DA SE TRESE, A ONDA..." Otkriveno kako je stradao dečak tokom oluje u NS, komšije opisale STRAVIČNU SCENU
Foto: Privatna Arhiva

tačan uzrok nakon obdukcije

"SEVNULO JE, POČEO JE DA SE TRESE, A ONDA..." Otkriveno kako je stradao dečak tokom oluje u NS, komšije opisale STRAVIČNU SCENU

Crna Hronika -

Hitna pomoć u Novom Sadu tokom olujnog nevremena imala je 25 intervencija, a kada je reč o dečaku (11) koji je stradao, Zoran Krulj, portparol Hitne pomoći, rekao je da je reč o udaru struje.

- Primili smo poziv u ulici Vuka Mandušića, reč je o udaru struje kod dečaka starog 11 godina. Ekipe su reagovale po prvom prioritetu, sprovedene su mere kardiopulmonalne reanimacije, ali dečak je podlegao povredama i preminuo - rekao je dr KrulJ.

Kako se Saznaje, dečak je krenuo da obiđe tetku koja živi nedaleko od njegove kuće u prizemlju zgrade u Ulici Vuka Mandušića.

Novi Sad, Dete
foto: Privatna Arhiva

- Prišao je da im pokuca na prozor i prema prvim informacijama, izgleda da je stao na strujni kabl koji je bila pokidala oluja sa obližnje bandere. To se za sada samo pretpostavlja, tačan uzrok smrti biće utvrđen nakon što bude završena obdukcija - kaže izvor.

Kako kažu užasnuti očevici, dečak je odjednom počeo da se trese, što su videle komšije i odmah pritrčale da mu pomognu.

- Nismo imali struje i video sam samo da je nešto sevnulo a oluja je prošla. Izašao sam na ulicu i prekoputa video dečaka kako se trese. Pritrčao sam mu i shvatio da se verovatno trese zbog struje odnosno da ga je ili udarila struja ili grom. Nisam znao kako da mu priđem a već su dotrčale druge komšije i jedan od njih ga je samo gurnuo i on je prestao da se trese. Odmah smo mu opipali puls i shvatili da ne diše. Pokušali smo da ga oživimo i nismo prestajali sa reanimacijom sve dok nije stigla hitna pomoć čiji lekari su minimum pola sata ako ne i duže nastavili da ga reanimiraju i pokušavali da ga ožive. Nisu odustajali. Stvarno su se borili za to dete ali nažalost, nije mu bilo spasa - priča snuždeni komšija.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track