POJAVIO SE SNIMAK LIKVIDACIJE MILANA JOROVIĆA: Napadač maskiran u dostavljača ispalio hice! U podzemlju došlo do preokreta (VIDEO)
Foto: Nemanja Nikolić, Drustvene Mreže

zločin

POJAVIO SE SNIMAK LIKVIDACIJE MILANA JOROVIĆA: Napadač maskiran u dostavljača ispalio hice! U podzemlju došlo do preokreta (VIDEO)

Crna Hronika -

Istraga ubistva Milana Jorovića (30), 21. juna u zemunskom naselju Altina, koju vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu, došla je do saznanja da je u podzemlju prestonice došlo do izvesnog preokreta, pištu Novosti.

Osumnjičeni da su počinili ovaj zločin, prema operativnim informacijama, pripadaju jednoj od navijačkih frakcija Partizana, bliskoj, navodno, osobama koje se na neki način dovode u vezu sa "škaljarskim klanom".

U prvo vreme, nedugo posle likvidacije, postajale su indicije da su smaknuće naručile i odradile ekipe preostale iza kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. To se u istrazi, bar za sada, pokazalo kao pogrešan pravac.

Milan Jorović
foto: Printscreen

Za Jorovićevo ubistvo uhapšeni su Goran M. (26), kao direktni izvršilac, Darko K. (26), Igor G. (33) i Zoran J. (26), o čemu je pisao i Kurir. Oni se sumnjiče da su počinili teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu. Od ovih optužbi branili su se ćutanjem i svima je određen jednomesečni pritvor.

Tužilaštvo je do sada ispitalo brojne svedoke, kao i drugove i prijatelje žrtve. Motiv za zločin se traži u njegovoj prošlosti (hapšen zbog trgovine narkoticima), ali i bliskosti sa Nemanjom Bojovićem Hemijom, koji se i sam, samo ove godine, nekoliko puta našao na meti nepoznatih napadača. Ovaj bivši vođa navijača grobara "Zabranjeni", navodno, blizak je i sa određenim pripadnicima "škaljarskog klana".

Upravo se iz tog razloga u prvo vreme verovalo da je možda to razlog što je Jorović ubijen. Prema operativnim podacima bezbednosnih službi, međutim, osumnjičeni za likvidaciju u Zemunu pripadaju navijačkoj ekipi, čije su vođe, takođe, na neki način povezane sa "škaljarcima".

- Sasvim je moguće da je došlo do izvesnog razdora unutar veće grupe - navodi zvor blizak istrazi za Novosti.

- Da li je reč o tržištu ili preraspodeli plena i teritorije, sada se utvrđuje. Moguće je i da je neko uzeo nešto što nije platio, pa se i tako sada prebijaju dugovi. Moguće je i da je ovo poslednje ubistvo u Beogradu, koje liči na mafijaške likvidacije, opomena nekom.

Osumnjičeni za zločin, Jorović u sredini
Osumnjičeni za zločin, Jorović u sredinifoto: Nemanja Nikolić, Društvene mreže

Jorović je ubijen po gotovo istom receptu kao i Luka Perenčević na Banjici 9. maja prošle godine. Obojici je presudio egzekutor maskiran u dostavljača hrane.

Pratili ga

Jorovića su ubice, kako je utvrđeno na osnovu snimaka sa nadzornih kamera, pratile unazad danima. Kobnog popodneva, uz automobil u kojem je bio "prilepio" se motor, kojim je upravljao lažni dostavljač hrane. Kada se mladić parkirao nedaleko od kuće, ubica je zaustavio motor, i sa kacigom na glavi mu se približio i zapucao. Kada je Jorović pao pored auta, prišao mu je i pucao u glavu.

(Kurir.rs - Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track