NIKOLA SKORO CEO IZGOREO U PICERIJI U NS: Pre mesec dana život mu visio o koncu, imao 5 operacija, a evo u kakvom je sada stanju
Foto: Printscreen/Instagram

oporavak

NIKOLA SKORO CEO IZGOREO U PICERIJI U NS: Pre mesec dana život mu visio o koncu, imao 5 operacija, a evo u kakvom je sada stanju

Crna Hronika -

Nikola Zlatković (24) iz Novog Sada koji je 18. juna zadobio opekotine trećeg stepena na većoj površini kože operisan je od tada pet puta gde su mu kožu donirali brojni donori i on se sada nalazi u stabilnom stanju, ali je i dalje u životnoj opasnosti.

Podsetimo, Nikola je tog kobnog dana bio na radnom mestu u piceriji kada je iz za sada nepoznatog razloga eksplodirala plinska boca. On je bio najbliži eksploziji, a u lokalu su bile još dve osobe koje su tom prilikom lakše povređene.

ekplozija plinske boce u novom sadu
ekplozija plinske boce u novom sadufoto: Printscreen/192/Instagram

- Nikola se i dalje nalazi u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, na Odeljenju za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Do sada je imao pet operacija gde su mu kožu donirali brojni donori. On se sada nalazi u stabilnom stanju i opšte stanje mu je bolje, ali je to kod opekotinskih bolesti zaista nepredvidiva stvar - kaže Nikolin prijatelj Jovan i dodaje da njega čeka duga borba za oporavak, koja je određena brojnim terapijama.

- Za sada Nikoli više nisu potrebni donori kože, ali to ćemo to znati sa sigurnošću sledeće nedelje.

Inače, kako smo ranije pisali, Nikolin prvi donor za operaciju bila je njegova supruga koja je nakon operacije objavila fotografiju na kojoj je nasmejana i uz reči podrške za svog supruga.

supruga se oglasila četri dana nakon ekspozije i donirala kožu suprugu
supruga se oglasila četri dana nakon ekspozije i donirala kožu suprugufoto: Printscreen/Instagram

- Bebiću moj, ljubavi jedina i najveća. Bila sam hrabra i najjača za tebe. Ništa me ne boli i jedva čekam da te zagrlim - napisala je Nikolina supruga iz bolničke postelje nakon operacija gde mu je donirala kožu.

Nikolini prijatelji ranije su za Kurir naveli da je u eksploziji plina njemu stradalo 64 odsto površine tela.

- Nikoline povrede su opekotine trećeg stepena, koža mu je stradala skoro do mišića, dakle jako teške povrede su u pitanju. Međutim, on je trenutno stabilno, isključili su ga sa respiratora što je pravo čudo, tako da može samostalno da diše, ali je u dubokoj sedaciji jer se sad ne sme umarati ni oko čega drugog - naveli su njegovi prijatelji deset dana nakon nesreće.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track