APELOVALA DA SE KAZNE BAHATI VOZAČI, A NIJE SLUTILA DA ĆE JE TAKAV UBITI: Poginula majka 4 dece borila se protiv nesavesnih vozača
Foto: RINA, Facebook

tuga

APELOVALA DA SE KAZNE BAHATI VOZAČI, A NIJE SLUTILA DA ĆE JE TAKAV UBITI: Poginula majka 4 dece borila se protiv nesavesnih vozača

Crna Hronika -

Ivana Đ. J. (41) iz Beograda, majka četvoro dece koja je poginula juče u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Nove Varoši, na društvenim mrežama podržavala je kampanju za bezbednost saobraćaja.

Naime, ona je u prethodnom periodu na Fejsbuku imala nekoliko objava koje podravaju porodice onih koji su poginuli u teškim saobraćajnim nesrećama. Delila je članke i vesti u nameri da se podigne svest građana kada je reč o bezbednosti u saobraćaju i pridružila se apelu roditelja devojčice iz Kragujevca koja je poginula 7. decembra 2022. godine kada ju je na pešačkom prelazu pregazio i usmrtio bahati vozač.

Podsetimo, do nesreće u kojoj je poginula Ivana Đ. J. je došlo kada je L. T. (26) vozač putničkog automobila "škoda", beogradskih tablica, iz pravca Bistrice ka Novoj Varoši preticao vozilo "volksvagen turan", u kom je bila porodica iz Beograda, na mestu gde je zabranjeno preticanje saobraćajnom signalizacijom, i nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom udario u zadnji deo "turana" usled čega su oba vozila sletela u korito reke Bistrice. Nesrećna žena preminula je od zadobijenih povreda, dok je petoro putnika prevezeno u prijepoljsku bolnicu.

nastradala ivana đ. j.
nastradala ivana đ. j.foto: Facebook

Nastradala žena je u januaru podelila tekst vezan za nesreću u kojoj je poginula Nina J. (13) iz Kragujevca. Podsetimo, devojčica je i pored borbe lekara za njen život izdahnula tri nedelje nakon nesreće koja je bila 7. decembra 2022. godine.

- Dok se raspada od bola i tuge pokušavamo da je tešimo, a Vera kaže: "Nije meni žao mene, meni je žao moje Nikoline!". Kada majka izgubi dete za nju utehe nema, ali bi je pravda umirila. Njih je kosmička zaobišla, ovozemaljska ne sme! Da počinilac dobije maskimalnu kaznu zatvora - napisala je tada Ivana, a zatim još nekoliko puta objavila post gde apeluje da svaki učesnik u saobraćaju vodi računa o bezbednosti istog.

nesreća u kojoj je poginula majka četvoro dece
nesreća u kojoj je poginula majka četvoro decefoto: RINA

- Nažalost, Ivana Đ. J. majka i supruga, izgubila je život upravo od još jednog bahatog vozača koji je preticao tamo gde nije smeo. Ostavio je da četvoro dece živi bez majke, a njen suprug ostao sam bez životnog saputnika - kaže naš izvor.

Kako je Kurir već psiao, Ivana se kobnog dana sa suprugom i decom vraćala iz Crne Gore za Beograd.

jezive scene na mestu nesreće kod nove varoši
jezive scene na mestu nesreće kod nove varošifoto: RINA

- Mi smo u šoku, ja ne znam šta da kažem. Vraćali su se kući, za volanom je bio Ivanin suprug, ona je bila na mestu suvozača, deca su sedela pozadi. Sve je bilo u redu, njen muž vozi pažljivo i normalno. U jednom trenutku ih je otpozadi udario taj auto, oni su sleteli u reku. Ivana je nastardala - ispričao je za Kurir jedan rođak ove porodice.

(Kurir.rs / B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track