ISTRAGA UBISTVA TIKTOKERKE! Uhapšeni IT stručnjak ide na posmatranje, može da se vadi na ludilo, ali OVO JE SVESNO URADIO
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen TikTok

zločin

ISTRAGA UBISTVA TIKTOKERKE! Uhapšeni IT stručnjak ide na posmatranje, može da se vadi na ludilo, ali OVO JE SVESNO URADIO

Crna Hronika -

Ognjen D. koji se sumnjiči za ubistvo Noe Milivojev uskoro bi trebalo da bude prebačen na psihijatrijsko veštačenje kako bi se utvrdilo da li je bio uračunjljiv u vreme zločina za koji mu preti doživotna robija

Ognjen D. (33), IT stručnjak protiv kog Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu zbog sumnje da je brutalno ubio i raskomadao tiktokerku Nou Milivojev (18) uskoro bi trebalo da bude prebačen na psihološko-psihijatrijsko veštačenje, kako bi stručnjaci utvrdili da li je bio uračunljiv u vreme zločina. Kako je potvrđeno za Kurir, veštačenje će biti obavljeno u zatvorskoj bolnici u Centralnom zatvoru. Inače, Ognjenu D. preti kazna doživotnog zatvora.

Stan u kom je ubijena Noa Milivojev
Stan u kom je ubijena Noa Milivojevfoto: Petar Aleksić

Podsetimo, Ognjen D. se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, posle čega mu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana. Tiktokerka Noa Milivojev, podsetimo, nestala je 17. juna kada se majka poslednji put čula sa njom. Posle 18 dana potrage, 6. jula njeno telo je pronađeno u stanu Ognjena D. u centru Beograda.

- Policija je tokom potrage za nestalom uzela izjavu i Ognjena D. jer su njih dvoje bili u vezi i majka je rekla da zna da je krenula iz Kovilja, odakle je rodom, kod dečka. Međutim, on je tada tvrdio da ona nije bila kod njega. Kada su inspektori ušli u njegov stan, zatekli su jeziv prizor - podseća sagovornik Kurira.

Telo Noe Milivojev bilo je raskomadano i spakovano u nekoliko plastičnih kutija, a potom poliveno nepoznatom tečnošću. - Ognjen D. je inspektorima odmah priznao da je ubio a potom raskomadao telo nestale. Međutim, dva dana kasnije na saslušanju u tužilaštvu je zaćutao - podseća naš sagovornik.

Međutim, on navodi da čak i ukoliko bude pokušao "da se vadi na ludilo" teško je da će mu to poći za rukom.

Policija hapsi Ognjena D.
Policija hapsi Ognjena D.foto: Nemanja Nikolić

- Način na koji je pokušao da se reši tela i uništi tragove zločina, ukazuje na to da je bio svestan šta radi. U svakom slučaju, tim stručnjaka da će nalaz i mišljenje o njegovom psihičkom stanju. Postoje operativna saznanja da je uživao u mučenju i da je i bivše partnerke fizički zlostavljao i da je na neki način bio zavistan od zlostavljanja - objašnjava naš sagovornik i dodaje da čak i ukolio je imao psihičke probleme u smislu da je uživao u mučenju, to ne znači da je psihički obolela osoba koja nije svesna svojih postupaka i ne može da odgovara za svoja dela.

Prema naredbi o sprovođenju istrage Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, sumnja se da je Ognjen D. neutvrđenog dana, u periodu od 17. juna do 6. jula u stanu u kojem stanuje u centru Beograda na svirep i podmukao način ubo Nou Milivojev.

- To je uradio tako što je, kako se sumnja, kada je N.M, sa kojim je bio u emotivnoj vezi, došao kod njega u stan, osumnjičeni je ušao sa njim u verbalni i fizički sukob, te ga je najverovatnije lišio života davljenjem i uz pomoć, najverovatnije noža, isekao telo na više delova. Potom je te delove tela rasporedio u veću pvc kutiju, manje pvc bure, jedan manji balon za vodu i jednu pvc kantu u koju je nakon toga sipao, za sada nepoznatu hemikaliju, kako bi hemijskim putem razložio sve delove tela pokojnog, odnosno svo njegovo tkivo i kosti i na taj način lakše se oslobodio tela i sakrio sve tragove - navelo je posle saslušanja u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Majka ubijene Noe, koja će takođe biti saslušana kao svedok u istrazi, za medije je rekla da je "Noa umrla u najgorim mukama" i da je njeno dete maltretirao i ranije.

Kurir.rs/ J. Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja