"I U STVARNOM ŽIVOTU ODLIČNO PUCAM": Dečak ubica najavio zlo preko video-igrica, pisao jezive poruke u čet rumovima
Foto: Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Privatna arhiva

otkrivamo

"I U STVARNOM ŽIVOTU ODLIČNO PUCAM": Dečak ubica najavio zlo preko video-igrica, pisao jezive poruke u čet rumovima

Crna Hronika -

Srpske službe bezbednosti proveravaju kompjuter dečaka ubice, koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i luvara škole, zbog sumnje da je preko nasilne video igrice razmenjivao poruke sa drugim igračima i tamo otkrio da planira zločin, saznaje Kurir.

Kako smo već pisali, sumnja se da su ga neki od njih čak provocirali i navodili da nema "hrabrosti za to".

- Dečak ubica je često igrao popularnu igricu u kojoj se puca, ali se i dopisivao u čet rumovima u okviru video-igrica, i najvaljivao da planira u školi da puca kao na igrici - rekao je izvor Kurira i dodao:

- Dečak je tokom dopisivanja sa drugim korisnicima četa u okviru video igrice komentarisao da će napraviti zlo, a u jednom trenutku je navodno i napisao "sve ću ih pobiti".

Naš sagovornik upoznat sa slučajem je objasnio i da je na svest dečaka ubice verovatno uticalo i to što ga je otac vodio u streljanu da puca i divio se njegovim "umećem".

- Osim toga, gledao je i dokumentarac o masakru u školi i sve to je verovatno uticalo da kobnog dana u školi koju pohađa napravi masakr - kaže sagovornik Kurira i dodaje da su otkrivene i prepiske u kojima se ljudima sa kojima je komunicirao preko igrice hvalio da ide u streljanu i da je i u "stvarnom životu odličan pucač".

Podsetimo, kako je Kurir ranije pisao, dečak ubica je pre desetak dana saslušan pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu kao svedok u istrazi koja se vodi protiv njegovog oca. Njegov otac se sumnjiči za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je, kako se sumnja, nebezbedno čuvao pištolje kojima je njegov sin poubijao decu, ali i jer je maloletnog sina vodio u streljanu i obučavao ga da puca.

Tokom saslušanja, koje je obavljeno putem vido-linka, dečak ubica je rekao i "da ga je otac nazivao psihopatom".

- Tokom svedočenja u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca zbog sumnje da oružje koje je imao u svom posedu nije pravilno obezbedio kao i da je sina vodio u streljanu, dečak ubica je odgovarao na pitanja o odnosima u porodici. U jednom trenutku je rekao "otac mi je govorio da sam psihopata", kao i "išli smo u streljanu da bi popravili odnos i da bi radili na njemu" - otkriva izvor Kurira i dodaje da je ostalo nejasno šta je prethodilo tome da otac sina nazove psihopatom.

Tokom svedočenja, maloletni ubica iz škole je rekao i da je otac bio ponosan kako puca, kao i da je poneo svoje pištolje u streljanu, i tražio od "starijeg, sedog čoveka da ga uči da puca".

Kako je Kurir pisao, u telefonu ocu pronađeni su snimci, na kojima se vidi da je snimao dečaka a potom se hvalio prijateljima kako "njegov mali puca bez promašaja".

(Kurir.rs - J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track