KURIR OTKRIVA! UBICE VETERINARA IMAJU KRCATE DOSIJEE: Protiv dvojice se već vode postupci zbog teških dela, poznati po IZNUDAMA!
Foto: Facebook

saznajemo

KURIR OTKRIVA! UBICE VETERINARA IMAJU KRCATE DOSIJEE: Protiv dvojice se već vode postupci zbog teških dela, poznati po IZNUDAMA!

Crna Hronika -

Veterinar iz Bogatića Boris Dražić (44), preminuo je u utorak u bolnici u Beogradu od posledica povreda zadobijenih nakon što su njega i njegovog rođaka napala trojica mladića ispred kafića u Bogatiću, a Kurir otkriva da su dvojica od trojce osumnjičenih mladića već dobro poznati policiji i pravosudnim organima i da imaju krcate krivične dosijee, iako su jedva punoletni!

veterinar
foto: Printscreen/Facebook

Prema saznanjima Kurira, uhapšeni napadači D. D. (20) i B. S. (22) od ranije su poznati policiji, dok je L. Đ. (18) ovo prvo krivično delo.

Kako su nam ispričali meštani, osumjičene već odavno znaju kao lokalne huligane, a njihova imena zabeležena su i u policiji, tužilaštvu i sudu. Prema rečima našeg izvora, iza sebe imaju niz krivičnih dela i to sa elementima nasilja, zbog kojih se protiv njih vode postupci pred Osnovnim sudom u Šapcu.

- Protiv osumnjičenog B. S. vodi se postupak zbog krivičnog dela iznuda u pokušaju i to sa elementima nasilja - potvrđeno je iz suda za Kurir.

Isto tako, protiv osumnjičenog D. D. podnošen je veći broj krivičnih prijava povodom kojih se vode predistražni postupci.

Boris Drazić, Bogatić, David Dukić
foto: Facebook

- U pitanju su krivična dela iz člana 23. zakona o javnom redu i miru, za krivično delo iznuda u pokušaju i za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga - kaže naš sagovornik.

Jedini osumnjičeni koji do sada nije osuđivan i protiv koga se ne vode krivični postupci pred Osnovnim sudom u Šapcu je L.Đ.

Boris Drazić, Bogatić, David Dukić
foto: Facebook

D.D. inače se hvali da je strastveni navijač Partizana, a na društvene mreže je objavljivao fotografije sa tribina. Meštani su ubeđeni da je veterinar izgubio život zbog nečijeg hira.

- To su klinci koji se odavno bave nelegalnim poslovima, to je za njih bila svakodnevnica, a divnog čoveka je koštala života. Ubijen je zbog nečijeg hira, zbog nečije bahatosti - kaže nam meštanin.

Kako se priča u Bogatiću, uhapšeni B. S. nije baš iz Bogatića.

- Čuli smo da je došao tu kod nekoga u goste - kaže nam sagovornik.

Podsetimo, veterinar i njegov rođak su sedeli u kafiću, a u jednom trenutku rođak je otišao do toaleta. Pri povratku za sto gde su on i Boris sedeli verbalno se sukobio sa grupom mladića. Sukob je tu završen, međutim pomenuti mladići su sačekali da oni krenu ka kući, a onda su nasrnuli na njih. Jedan od očevidaca je ispričao da je Dražić od udarca pao na beton.

- Napadači su nastavili da ga šutiraju i dok je ležao bez svesti. Obdukcija će utvrditi da li je preminio od udarca koje je dobio pošto je bio u nestvesti ili je fatalan bio pad na beton - kaže izvor.

Nakon hapšenja, osumnjičeni su se teretili za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda.

Slika nastala nakon prebijanja u Bogatiću
Slika nastala nakon prebijanja u Bogatićufoto: Printscreen/Facebook/Pokrenimo Mačvu

- Istragu je pokrenulo Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu, a nakon što je žrtva preminula, istragu preuzima Više javno tužilaštvo u Šapcu. Odlučiće se da li će se trojica uhapšenih teretiti za ubistvo ili za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom - kaže izvor.

Ubijeni Dražić bio je omiljen u svom mestu.

- On nikada ni mrava nije zgazio. Svima je pomagao, lečio je naše životinje, a s posebnom pažnjom je brinuo o našim kućnim ljubimcima. Nikome nije zlo učunio, ako nije mogao da pomogne, nije ni odmogao nikome - kažu njegovi sugrađani.

Inače, opština Bogatić je povodom smrti Borisa Držića proglasila Dane žalosti dans i sutra.

Kurir.rs/D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track