IVAN IZREŠETAO POZNANIKA DA BI MU SE OSVETIO: Određen pritvor pucaču sa Voždovca, oglasio se Viši sud
Foto: MUP

beograd

IVAN IZREŠETAO POZNANIKA DA BI MU SE OSVETIO: Određen pritvor pucaču sa Voždovca, oglasio se Viši sud

Crna Hronika -

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu na predlog tužilaštva odredio je pritvor do 30 dana Ivanu N. koji se sumnjiči za pokušaj ubistva Mihajla Č. u utorak.

- Pritvor je prema okrivljenom određen iz zakonskih razloga, odnosno jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Hapšenje osumnjičenog
Hapšenje osumnjičenogfoto: MUP

Okrivljenom se na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja - dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, Ivan N. se danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem.

Sumnja se da je Mihajla Č. pokušao da ubije iz osvete, jer ga je krivio za povredu svoje ruke, koju je zadobio pre godinu dana. Osumnjičeni je navodno, dan pre nego što je upao u stan i ispalio sedam hitaca u oštećenog, pokušao da mu zapali stan, tako što je na krevet stavio ćebe i zapaljene novine, ali je Mihajlo Č. uspeo da ugasi požar.

Inače, Mihajlo Č. se nalazi u teškkom stanju i lekari se bore za njegov život.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track