IGOR SRBIN JE JEDAN OD NAJOPASNIJIH SERIJSKIH UBICA U EVROPI: Evo zbog čega udovica njegove žrtve sada traži 800.000 evra!
Foto: Printskrin/Facebook

doživotna robija u španiji i italiji

IGOR SRBIN JE JEDAN OD NAJOPASNIJIH SERIJSKIH UBICA U EVROPI: Evo zbog čega udovica njegove žrtve sada traži 800.000 evra!

Crna Hronika -

Marija Sirica, udovica Davida Fabrija, koga je u aprilu 2017. godine ubio Norbert Feher iz Subotice, poznat pod nadimkom Igor Srbin, traži od države Italije 800.000 evra odštete.

Ona je podnela zahtev za obeštećenje zbog toga što, kako navodi, nisu adekvatno podneti nalozi za proterivanje izdati protiv ovog državljanina Srbije 2010. i 2011. godine, piše italijanski portal "Corriere".

Bekstvo

Igor Srbin, inače Subotičanin, je serijski ubica koji je nakon pljačke ubio Fabrija, vlasnika bara u Rikardini u Italiji, a posle ubistva, nekoliko nedelja se skrivao u močvarama Ferare, gde je 8. aprila 2017. ubio i pokrajinskog stražara Valerija Verija.

Igor Srbin
foto: printscreen YT

Nakon što je proputovao osam zemalja i promenio 18 identiteta, on je 15. decembra 2017. uhapšen u Španiji, gde je takođe počinio ubistva.

On je u Italiji osuđen na doživotni zatvor za zločine koje je počinio i ta država je pokušala da zatraži njegovo izručenje, ali Norbert Feher je i dalje u Španiji gde služi doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta za zločine počinjene u Španiji.

Mere proterivanja

Kriminalac sa sposobnošću da radikalno promeni izgled, prvi put je uhapšen 2007. godine zbog serije pljački između Ferare i Roviga, predstavljajući se italijanskim vlastima kao Igor Vaclavić i izbegavajući ekstradiciju.

Ispovest, Igor Vaclavić, Igor Srbin, ćelija, Cimer
foto: Facebook Printscreen

Nakon izlaska iz zatvora 2010. godine, nastavio je sa kriminalnom delatnošću. Tsda su ga očekala dva naloga za proterivanje, izdata od strane dav suda. Još tada je označen kao izuzetno opasna osoba.

Međutim, koristeći određene rupe u zakonu i to što je imao različite identitet, serijski ubica te godine nije proteran iz Italije. Sedam godina kasnije u toj državi počinio je dva ubistva.

- Upravo zbog nesposobnosti države da sprovede mere proterivanja protiv Igora, udovica Davida Fabrija traži od države odštetu - objašnjavaju izvori italijanskih medija.

Kurir.rs/ D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track