ŠPANSKA POLICIJA OTKRILA UBICU SRBINA ZAHVALJUJUĆI JEDNOM DETALJU: Brutalna likvidacija u Marbelji usred bela dana
Foto: Printscreen/Youtube/el taquígrafo

krvavi rat klanova

ŠPANSKA POLICIJA OTKRILA UBICU SRBINA ZAHVALJUJUĆI JEDNOM DETALJU: Brutalna likvidacija u Marbelji usred bela dana

Crna Hronika -

Dvojica pripadnika grupe iz Crne Gore usred bela dana na ulici u Marbelji ubili su srpskog državljanina. Počinioci su pobegli motorom sa lica mesta, ali je specijalna jedinica španske policije uspela da reši slučaj zahvaljujući - kapi!

Specijalizovana grupa u okviru Jedinice za organizovani kriminal i delikvenciju (UDICO) Nacionalne policije osnovana je nakon 2018. godine u kojoj je bilo više od 20 ubistava. Uspešno su rešili 18 slučajeva, od koji je jedan i ubistvo Srbina.

- Dvojica pripadnika grupe iz Crne Gore usred bela dana na ulici ubili jednog srpskog državljanina. Počinioci su pobegli motociklom. Policajci su brzo locirali vozilo u roku od nekoliko sati, ali je curenje te informacije u štampu zakomplikovalo istragu. Kasnije su nekoliko metara dalje na otvorenom polju otkrili kapu u blizini vozila i krvavu košulju. Kapa je odvela istražitelje do prodavnice u kojoj je kupljena, a kamere prodavnice su pomogle da se identifikuju kupac i njegov saučesnik. Slučajno, oni su već bili identifikovani na kontrolnom punktu kovid 19 dok su putovali od Barselone do Malage. Pretresom njihove kuće otkrivena je skica stanovanja žrtve i plan na kojem je označena. lokacija ubistva. Uhapsili smo ih 10 dana kasnije - rekao je policajac.

Miloš Peruničić, ubistvo, Marbelja, škaljarci
foto: Screenshot

Optuženi su od hapšenja u pritvoru.

Iako "El Pais" ne navodi konkretno ime ubijenog, da se zaključiti da je reč o Milošu Peruničiću, koji je likvidiran nasred ulice u centru Marbelje, a kod sebe je imao lažna dokumenta, bosanski pasoš na ime Slaviša Z.

Miloš Peruničić
foto: Printscreen

Ubistvo Srbina rezultat je sukoba između dva crnogorska klana - kavčana i škaljaraca, koji je ostavio krvavi trag smrti širom Evrope.

- Ubice koje smo uhapsili su zapravo deo jedne od najsofisticiranijih kriminalnih organizacija na koje smo naišli - rekao je policajac.

Žrtva, koja je imala lažnu identifikaciju, baš kao i njegove ubice, bila je uslovno puštena na kaznu za trgovinu drogom u vreme smrti.

- Ovih dana, kriminalci bi zaista trebali dvaput da razmisle pre nego što deluju. Uvek postoji neko ko misli da može da se izvuče, ali verujte mi, uhvatićemo ih - upozorava policajac, koji kaže da njihov posao nije završen sve dok sudija ne donese osuđujuću presudu. Problem je u sporom sudskom procesu. Od njihovih 18 slučajeva, samo jedan je do sada stigao do suđenja.

(Kurir.rs/Blic/El Pais)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track