DEČAK UBICA PUNI 14 GODINA, EVO ŠTA TO ZNAČI! Sve proračunao pre zločina, evo zašto je žurio da počini masakr!
Foto: Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Privatna arhiva

OŠ VLADISLAV RIBNIKAR

DEČAK UBICA PUNI 14 GODINA, EVO ŠTA TO ZNAČI! Sve proračunao pre zločina, evo zašto je žurio da počini masakr!

Crna Hronika -

Dečak ubica (13), koji je 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar počinio jezivi masakr, sutra puni 14 godina i postaje krivično odgovoran, ali ne i za zločin koji je počinio samo tri meseca ranije.

Kako je Kurir već pisao dečak je u iskazu koji je dao odmah posle masakra detaljno je objasnio svoj plan i kako je proračunao da neće krivično odgovarati. Naime, policija je zaplenila dečakov telefon, kao i kompjutere, a sav materijal je poslat na veštačenje.

- On je danima na Guglu istraživao Krivični zakonik, odnosno koja je starosna granica za odlazak u zatvor u našoj zemlji. Zbog toga je, kako se sumnja, svesno izabrao baš ovaj trenutak za napad, jer je shvatio da deca do 14 godina ne idu u zatvor i nisu krivično odgovorna. Praktično je požurio da do svog 14. rođendana počini zločin kako ne bi mogao da bude krivično gonjen - ispričao je tada naš sagovornik.

Vračar, masakr, ubistvo, OŠ Vladislav Ribnikar
foto: Nemanja Nikolić

Dečak je, da podsetimo, kobnog dana ubio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole, dok je petoro ranio. Oružje je uzeo iz sefa svog oca i poneo ga u rancu da bi prvo ubio čuvara, dežurne učenice petog razreda, pa još šestoro dece.

On je tokom svedočenja u postupku protiv njegovog oca putem video linka otkrio je da ga je otac nazivao psihopatom! - Tokom svedočenja dečak ubica je odgovarao na pitanja o odnosima u porodici. U jednom trenutku je rekao "otac mi je govorio da sam psihopata", kao i "išli smo u streljanu da bi popravili odnos i da bi radili na njemu" - rekao je izvor Kurira i dodao da je ostalo nejasno šta je prethodilo tome da otac sina nazove psihopatom.

OŠ Vladislav Ribnikar, Vladislav Ribnikar, Kosta Kecmanović
foto: Privatna Arhiva

Inače, interesantno je i da je dečak policajcima koji su brzo stigli na lice mesta u OŠ "Vladislav Ribnikar" i pitali ga zašto je to učinio, rekao "ja sam psihopata".

- Dečak je tokom ispitivanja naveo i da su ga u streljani hvalili svi, i otac i osoblje kako je "precizan i dobar pucač", a iz odgovora je porizašlo i da se "verovatno ne bi odluči da puca da ga nisu toliko hvalili" - podseća naš izvor.

Bizarno

Ono što posebno zabrinjava, jeste to što se na društvenim mrežama pojavila grupa koja besramno veliča dečaka ubicu, a u kojoj su korisnici odbrojavali dane do njegovog rođendana.

- Deset dana do rođendana, devet dana do rođendana, sedam dana do rođendana... Unapred srećan rođendan - objave su u bizarnoj grupi, a ispod svake od njih nižu se komentari.

Kurir.rs - D.A.

Bonus video:

00:47

KAKVU PRESUDU MOŽEMO OČEKIVATI ZA MASAKR U RIBNIKARU? Stručnjaci odgonetnuli pravna pitanja: Roditelji spremaju kolektivnu tužbu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track