OSUMNJIČENI ZA POMAGANJE U ZLOČINU OSLOBOĐEN: Pretukli čoveka i opljačkali ga ispred kuće u Prokuplju, počinioci i dalje u bekstvu
Foto: Privatna arhiva, B.R.

OSUMNJIČENI ZA POMAGANJE U ZLOČINU OSLOBOĐEN: Pretukli čoveka i opljačkali ga ispred kuće u Prokuplju, počinioci i dalje u bekstvu

Crna Hronika -

Pred Osnovnim sudom u Prokuplju javno je izrečena oslobađajuća presuda protiv P.S. iz sela u okolini Aleksandrovca Župskog, koji se teretio da je pomogao nepoznatim licima da pretuku i opljačkaju Igora Atanaskovića (49) iz Prokuplja, ispred njegove kuće. Još se ne zna ko mu je tog 7. jula 2020. godine naneo teške povrede, ali je policija u međuvremenu došla do lica za koje se sumnjalo da je pomagač i protiv njega se vodio postupak. U prvostepenoj presudi P.S. je osuđen, posle čega se žalilo Apelacionom sudu, koji je predmet ponovo vratio u Osnovni sud u Prokuplju i na kraju je oslobođen.

Igor Atanasković
foto: Privatna Arhiva

"Ja ne mogu da dođem sebi. Ovo je strašno. Umalo da me ubiju, a pomagač oslobođen, iako je rekao da je lica koja su me tukla upoznao u kafani. Znači, ipak ih je znao i sa njima se dogovarao. Ne znam zaista kako da se ponašam i šta da radim. Ovakvom presudom, samo se otvara mogućnost da svako dođe kod svakog kući, da ga bije i pljačka", očajan je Atanasković nakon presude.

Ono što je najzanimljivije je da se još uvek ne zna, posle tri godine, ko je tukao Atanaskovića i oteo mu novac koji je u tom trenutku imao u torbici.

Njega su napala lica ispred njegove kuće u momentu kada je izlazio iz nje. Imali su maske na licima. To se dogodilo usred dana i da nije bilo njegove supruge Gorice koja je istrčala iz kuće, jer je čula galamu, ko zna da li bi Atanasković ostao živ. Zbog ozbiljnosti povreda koje je zadobio hitno je tada prebačen u niški Klinički centar na lečenje.

Sumnjalo se da je Atanasković praćen, jer mu je ranije nestao ključ od kuće, a kuče otrovano. Sve se završilo ovim napadaom usred dana, a počinioci i dalje nisu pronađeni.

Sada je i pomagač oslobođen.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track