"UPOZNAO JE NEKU UKRAJINKU I OTIŠAO NA RATIŠTE": Prijatelj poginulog mladića u Ukrajini otkrio šta je radio veče pred odlazak
Foto: Printscreen/Facebook

"otišao da radi u nemačku"

"UPOZNAO JE NEKU UKRAJINKU I OTIŠAO NA RATIŠTE": Prijatelj poginulog mladića u Ukrajini otkrio šta je radio veče pred odlazak

Crna Hronika -

Sve je potresla tragična vest o pogibiji mladog E.Z. (28) iz Novog Pazara koji je nastradao u Ukrajini.

Njegova hrabra i nesebična pomoć ranjenicima i civilima tokom sukoba u ovoj ratom zahvaćenoj zemlji ostavila je dubok trag među njegovim prijateljima i poznanicima.

Vest o njegovoj smrti objavljena je u FB grupi „Pošuk ljudej pid čas vijni“ koja je okupila ljude iz raznih delova sveta, posvećene pronalaženju nestalih tokom ratnih sukoba.

Ukrajina, Ermah Zornić, poginuo
foto: Printscreen/Facebook

Prema nezvaničnim informacijama, E.Z. je poginuo dok je volontirao i pružao pomoć ugroženima u Ukrajini.

Njegov lični prijatelj i menadžer, koji se trenutno nalazi u Slovačkoj, Željko je potvrdio da je on upoznao devojku iz Ukrajine dok je bio u Slovačkoj. Njih dvoje su se lepo slagali, a njihova veza je rasla iz dana u dan.

Međutim, nakon što su kolektivno napustili posao u slovačkoj kompaniji, E.Z. je odlučio da ode u Ukrajinu kako bi pružio pomoć i podršku ugroženim licima zbog rata koji je zahvatio tu zemlju, rekao je Željko.

Njegov prijatelj potvrdio je da se mladić iz Novopazara u mlađim godinama aktivno bavio obezbeđenjem, a kasnije je otišao u Vojsku Srbije.

„Njegova vojnička disciplina i hrabrost verovatno su mu pomogli u odluci da pruži pomoć u ratom zahvaćenim područjima, gde je pokušavao da olakša stradanje ljudi koji su bili zatečeni u nemilosrdnim sukobima“, rekao je Željko.

Poslednje veče 28. marta, pre odlaska u Rusiju, a kasnije i za Ukrajinu, oni su proveli zajedno sa svojim kolegama u emotivnom i dirljivom ispraćaju. Njegova odluka da otputuje u ratom razoreno područje izazvala je strah među prijateljima i porodicom, ali je ostao čvrst u svojoj odluci, bez obzira na pokušaje da ga odvrate od opasne avanture.

Kolege su se okupile da vide hrabrog mladića na putu, nadajući se da će se bezbedno vratiti. Sa suzama u očima svi su izrazili podršku i želje za srećom u misiji koju je nameravao da izvrši.

Njegova hrabrost i nesebičnost već su bili prepoznati među njegovim kolegama. Bio je mlad čovek koji je od malih nogu bio svestan važnosti odgovornosti prema drugima. Njegovo iskustvo kao bivšeg obezbeđenja i pripadnika Vojske Srbije dodatno je naglasilo njegovu posvećenost služenju drugima.

Dok on nije želeo ni da čuje za mogućnost odustajanja, njegovi prijatelji i porodica ostali su zabrinuti i verovali u njegovu hrabrost i snagu.

Njegovu žrtvu i samopožrtvovanje zauvek će pamtiti svi koji su ga poznavali, a njegov odan i hrabar duh služenja drugima ostaće trajni podsetnik na pravu vrednost čovečanstva.

Kurir.rs/sandzakdanas.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track