RADOVAN KOJI SE PRE 3 MESECA UDAVIO U GRČKOJ JOŠ NIJE SAHRANJEN: Pogrebnici kreću po telo, Juračićeva supruga objasnila proceduru
Foto: Privatna Arhiva, Shutterstock

RADOVAN KOJI SE PRE 3 MESECA UDAVIO U GRČKOJ JOŠ NIJE SAHRANJEN: Pogrebnici kreću po telo, Juračićeva supruga objasnila proceduru

Crna Hronika -

Pogrebnici iz Kikinde u ponedeljak će kirenuti put Grčke kako bi dopremili telo svog sugrađanina Radovana Juračića (44) koji se krajem maja pod nerazjašnjenim okolnostima utopio u Grčkoj.

Pa da podsetimo, Radovan Juračić je nestao 29. maja kada je viđen kako se ukrcava na brod u Atini koji je plovio do ostrva Kos, javio se supruzi i od tada mu se gubi svaki trag. Potraga za njih je trajala danima, a 13. juna pronađeno je telo u moru 120 kilometara od Atine. Proverom je utvrđeno da se radi o nestalom Kikinđaninu. Pretpostavlja se da je Juračić pao sa trajekta i utopi se.

radovan juračić
radovan juračićfoto: Conrad Elias / Alamy / Alamy / Profimedia, Printscreen/Facebook

Njegovo telo i dalje se nalazi u mrtvačnici na ostrvu Serifos, a njegova supruga Dragana (32) očekuje da bi kompletna procedura oko preuzimanja tela trebala da se završi sledeće nedelje.

- Zapelo je sa papirologijom u Grčkoj, oni su stalno nešto novo tražili i odugovlačili. Nadamo se da će sve biti sređeno sledeće nedelje, jer nam u tome pomaže pogrebno preduzeće iz Kikinde - rekla je juče Dragana Juračić za Novosti, koja čeka da, konačno, sahrani muža.

supruga čeka da sahrani supruga
supruga čeka da sahrani suprugafoto: Kurir/S.U.

Još sredinom jula, DNK analizom je potvrđeno da telo, koje je mesec dana ranije izvučeno iz mora, pripada Juračiću. O tome je zvanično obaveštena i njegova supruga, koja se tada našla u novoj velikoj nevolji, jer nije imala dovoljno novca da plati sve troškove, od oko 7.000 evra. Kada je Dragana zamolila sve koji mogu da joj pomognu, neki lokalni portali su objavili da će Grad Kikinda platiti sve troškove prenosa tela i sahrane.

- Gradonačelnik Nikola Lukač razgovarao je sa Draganom Juračić. Naglašeno je da grad u svim situacijama izlazi u susret svojim sugrađanima, kojima je pomoć potrebna, pa će i Juračićima dati svoju podršku - saopšteno je pre 15 dana iz kabineta gradonačelnika.

kada je nestao kikinđanin u potragu se uključio i interpol
kada je nestao kikinđanin u potragu se uključio i interpolfoto: Printscreen/Facebook/Grčka info

Veliki troškovi transporta

Vlasnik jedne pogrebne službe iz Kikinde naveo je da Grci uopšte nisu laki za saradnju u ovakvim slučajevima.

- Otežavajuća okolnost je u tome što se za smrt tog čoveka još vodi istraga. Čuo sam da vlasnik hladnjače, u kojoj se telo nalazi, traži oko 4.000 evra, što je zaista mnogo. Uz taj trošak, treba dodati cenu prevoza, pa plaćanje trajekta, auto-puta što neće biti ispod 2.500 evra. Zato bi najbolje bilo da porodica što pre preuzme telo - kaže on za Novosti.

(Kurir.rs - Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track