VUKOTIĆI NISU IZ ŠKALJARA! EVO ODAKLE JE PORODICA VOĐA KLANA: Grupama nazive posle raskola dali ONI!
Foto: Printscreen, printscreen libertaspress

KOTORSKI KLANOVI

VUKOTIĆI NISU IZ ŠKALJARA! EVO ODAKLE JE PORODICA VOĐA KLANA: Grupama nazive posle raskola dali ONI!

Crna Hronika -

Rat između dva kotorska klana "kavačkog" i "škaljarskog" traje već devet godina, a navodno kao posledica krađe 200 kilograma kokaina u Valensiji u Španiji. Iako je ranije u pitanju bio jedinstven klan, koji je postojao pod imenom "škaljarski", danas se nižu ubistva i sukobi zbog novca i njegove preraspodele.

Reporteri Kurira posetili naselje Škaljari kraj Kotora, po kom jedna od surovih kriminalnih grupa nosi ime. Na samom ulazu u mesto stoji putokaz.

škaljarci, Kavčani, groblje, Kotor
foto: Petar Aleksić

- Oni, kako bih vam rekao, nisu iz Škaljara, to je samo izmišljeno ime. "Škaljarci", ti kriminalci, nisu odavde. Vukotići su iz Dobrote, samo imaju kuće drugovi neki njihovi ovde u Škaljarima. Možda rade s njima, ko će ga znati. Tako su ih nazvali iz policije - "kavčani" i "škaljarci", nisu oni sebi nadenuli imena. Ima i mesto Kavač, odmah kada prođete tunel iz Kotora, pa desno - rekao nam je jedan meštanin.

Pošten svet ne diraju

Meštani nam objašnjavaju i da su pripadnici dva klana nekada bili prijatelji, ali su se odvojili. Kako kažu, dva kotorska naselja su mala, maltene svi se poznaju, a čak i pojedini ljudi, koje svrstavaju u kavački klan, imaju kuće u naselju Škaljari.

škaljarci, Kavčani, groblje, Kotor
foto: Petar Aleksić

Kako je Kurir ranije pisao, i Radoje Zvicer, odbegli vođa kavačkog klana, ima prijavljenu adresu baš u Škaljarima.

- Od "kavčana" ima ovde gore jedan iznad Škaljara kuću. Zvicer je živeo ovde kod Rakite. Tu mu je rodna kuća. Otac mu je umro, majka je tu bila, a gde je sada, ne znam. Mi nikad nismo imali problema s njim. To što oni rade je njihova stvar. Niko ih se ne plaši jer oni neće pošten svet da diraju - rekao nam je jedan meštanin.

1 / 5 Foto: Petar Aleksić

Niz mesto smo prošli peške. Bilo je i onih koji na pomen imena ljudi iz klanova odmahnu rukom, ali i onih koji rado pričaju. Takav je deda koji od malih nogu poznaje Zvicera:

- Au, čuš, kako da ne poznajem. To dete je bilo čudo. Nisam ga godinama video. Otac mu je pošten bio, majka domaćica prava. Ja sam bio u čudu kad mi je unuk rekao da je u nekom klanu, pa ovde je vozio bicikl, brao smokve... Trčao je s drugarima do mora, a kad su odrasli, oni su se posvađali.

Kurir.rs / Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track