Najnovije vesti

MONSTRUM UBIO 10 LJUDI, PA GA POLICIJA IZREŠETALA: Došao iz crkve, uzeo pušku, opsovao, pa krenuo u krvavi pir po Medovini!
Foto: Privatana Arhiva, Fonet AP

godinu dana od masakra na cetinju

MONSTRUM UBIO 10 LJUDI, PA GA POLICIJA IZREŠETALA: Došao iz crkve, uzeo pušku, opsovao, pa krenuo u krvavi pir po Medovini!

Crna Hronika

Vuk Borilović (35) sa Cetinja, pre tačno godinu dana počinio je najveći masakr u novijoj istoriji Crne Gore kada je iz za sada nepoznatog razloga iz lovačke puške brutalno izrešetao 10 ljudi, među kojima i dvoje maloletne dece.

Borilović je svojoj krvavi pir započeo 8. avgusta prošle godine u večernjim časovima kada ja, kako smo pisali, došao iz crkve.

- Nekoliko dana pre jezivog zločina Borilović je odveo ženu i decu na more, a on se vratio na Cetinje. Kobnog dana došao je iz crkve, ušao u kuću i ubrzo izašao na terasu i nešto glasno rekao i opsovao. Tada se sa puškom u ruci spustio sprat niže, gde su mu bili podstanari, tačnije četvoročlana porodica Martinović - podseća izvor i dodaje:

vuk borilović počinio najveći masakr u novijoj istoriji crne gore
vuk borilović počinio najveći masakr u novijoj istoriji crne gore foto: Privatana Arhiva, Fonet AP

- U stanu je tada zatekao Natašu (35) i njene sinove Mašana (11) i Marka (7) koje je izrešetao bukvalno na pragu kuće. A svojoj krvavi pir nastavio je dalje gde je u naselju Medovina ubio njih još sedmoro, među kojima i svoje rođake. Monstrum je presudio i Natašinom kumu Milanu Mitroviću (37), zatim svom ujaku Goranu Đurišiću (54), a onda i komšiji Rajku (56), Dimitriji (81) i Danici Drecun (74), a na kraju Danijeli (51) i njenoj sestri Aleksandri Radunović (52). U svom krvavom piru ranio je šest osoba koje su se tu slučajno zatekle.

brutalno ubijene žrtve masakra
brutalno ubijene žrtve masakrafoto: AP/Risto Božović, Privatna Arhiva

Borilović je nakon rafalne paljbe u kojoj je pobio svoje bližnje, opkoljen od strane crnogorske policije koja je u njegovom pravcu ispalila pet hitaca, od kojih je jedan bio smrtonosan. Takođe, u pucnjavi na Borilovića učestvovao je i Neno Kaluđerović, ali je istragom utvrđeno da njegov hitac nije bio poguban po masovnog ubicu.

Meštani Cetinja od tada su nemi na zločin koji je počinio Borilović. Ugašeno je toliko kuća u mestu Medovina gde je ubica sa svima pre zločina bio u dobrim odnosima. Boriloviću je nedavno zapaljena kuća u kojoj u tom trenutku niko nije bio, a vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar.

masovnom ubici gorela kuća
masovnom ubici gorela kućafoto: Printscreen/Youtube/RTV Cetinje

Osedeo preko noći

Monstrumu se brat obesio

Meštani su ranije za Kurir naveli da je Borilović, kao mladić 2003. doživeo tešku dramu, kada ga je napao medved dok je bio u lovu,a zbog te tragedije Vuk je osedeo preko noći.

- Vuk je kao mladić doživeo još jednu tragediju - ubio mu se rođeni brat. Ovi događaji, prema tvrdnjama meštana Cetinja, uticali su na njegovo ponašanje i psihu, i verovatno bili jedan od okidača masakra, ali prema njihovim rečima to nije opravdanje za zločin.

kuća strave na cetinju
kuća strave na cetinjufoto: AP/Risto Božović

- Još kao mladića interesovao ga je lov. Jednom prilikom, kada je imao 15 godina, bio je sa lovačkim društvom sa Cetinja u šumi nadomak Budve. Međutim, svi koji su otišli u lov vratili su se krajem tog dana kući, ali ne i Borilović - rekli su ranije za Kurir stariji meštani Cetinja i nastavljaju:

- Sećam se, tada su se svi digli na noge i krenuli da ga traže. Međutim, već je pao mrak, pa su akciju spasavanja organizovali za sutradan. Oni su nam tada ispričali i da su spasioci narednog jutra našli Vuka umornog i iznemoglog. Ono što im je odmah zapalo za oči bila je njegova glava, koja je bila seda.

Objašnjava nam i da ne treba zaboraviti ni da je Borilović doživeo i porodičnu tragediju.

potresne scene u naselju medovina pre godinu dana
potresne scene u naselju medovina pre godinu danafoto: AP/Risto Božović, EPA/Boris Pejović

- Brat mu se obesio kao mladić, pre 15 godina. I to je možda uticalo na njegovu psihu. Međutim, svi ovi događaji iz njegove mladosti nisu nikakva opravdanja da on počini ovakav pokolj. Ubio je dvoje dece! Ljudi su ostali bez žene, dece, majki, očeva, unučadi, babe i dede. Čije su grehe oni plaćali... - naveli su nam tada neutešni Cetinjani.

Treći poziv

Koga je ubica pozvao?

Crnogorski mediji nakon masakra prošle godine naveli su da je kobnog dana Vuk Borilović, u trenutku krvavog pira, obavio čak tri poziva.

nneutešni miloš u trenu ostao bez cele porodice
nneutešni miloš u trenu ostao bez cele porodicefoto: Društvene mreže

- Borilović je tada navodno jedan poziv uputio Milošu Martinoviću, suprugu Nataše i ocu Mašana i Marka, koji su bili njegove prve žrtve. Monstrum je, kada ih je zverski ubio na pragu, pozvao Martinovića i saopštio mu da mu je "pobio celu porodicu" - navodi Pobjeda:

- Drugi poziv bio je upućen njegovom prijatelju, kome je naveo "da je lišio života veći broj lica i da je teško ranjen i da misli da neće preživeti". Ono što ostaje misterija jeste kome je ubica uputio treći poziv nakon krvoprolića.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track