"PROĐE TEŠKA GODINA! TEŠKO SE S MUKOM NOSIMO, ALI SE S VAMA PONOSIMO" Monstrum ubio majku i decu, pa nastavio pokolj
Foto: Privatna Arhiva

godinu dana od masakra na cetinju

"PROĐE TEŠKA GODINA! TEŠKO SE S MUKOM NOSIMO, ALI SE S VAMA PONOSIMO" Monstrum ubio majku i decu, pa nastavio pokolj

Crna Hronika -

Cetinje je pre godinu dana bilo mesto najveće tragedije i krvoprolića kada je, iz zasad nepoznatog razloga Vuk Borilović (33) u svom krvavom piru pobio 10 ljudi, među kojima dvoje dece, dok je njih šestoro ranio.

Zločin koji se na zaboravlja dogodio se 12. avgusta 2022. godine oko 16 sati u cetinjskom naselju Medovina, kada je, kako smo pisali, Borilović nakon što se navodno vratio iz crkve uzeo lovačku pušku i krenuo u svojoj krvavi pohod. U trenutku rafalne paljbe obavio je tri poziva, a na kraju ga je crnogorska polciija izrešetala sa pet hitaca kako bi obuzdali zver.

vuk borilović krenuo u krvavi pir iz svoje kuće
vuk borilović krenuo u krvavi pir iz svoje kućefoto: Privatana Arhiva, Fonet AP

Neutešne porodice žrtava i dalje ne mogu da dođu sebi od šoka i da poveruju da ih je neko nedužne ubio, a porodica Martinović, koja je izgubila maloletne članove, jer je Borilović inače, vlasnik njihovog stana upao u kuću i na kućnom pragu ubio Natašu Pejović Martinović (33), a zatim njene sinove Mašana (11) i Marka (8), pa nastavio da ubija dok ga policija nije savladala. Natašin suprug i majka veoma su aktivni na društvenim mrežama, a sada se netešna majka i baka mališana osvrnula na tužnu činjenicu da je pre godinu dana ostala bez najmilijih.

- Prođe teška godina dana, sreće naše, preteških rana. O Bože, što si mi ih čvrsto prigrlio, što ih nisi ti pustio, to je mladost i lepota to je Bože grehota. Nama ih odnosiš da se sa njima ponosiš, sebičan si bio, što si ih od nas odvojio. Ljubi ih i mazi umesto mene, ne dozvoli da im mladost vene - napisla je na početku potresne objave, pa dodala:

nataša sa maloletnim sinovima, prve žrtve masakra
nataša sa maloletnim sinovima, prve žrtve masakrafoto: Privatna Arhiva

- Majka i baka ih je negovala da bi ih Bože tebi dala.

Neutešna žena potom je zakukala i zamola Boga da joj da snage da preživi sve što je čeka u daljem životu.

- Snagu mi moraš dati u pravdi me podržati da ostvarim što sam naumila, mnogo sam Bože izgubila. Pošto bože, ne možeš da mi ih vratiš krvnici će grdno mi platiti. Ni njih grejati sunce neće, niti će ikad imati sreće. Tu Bože greha teška im se sudbina sprema. Možda će me neljudi osuditi, pošto krvnika brane, dabogda dočekali naše rane - napisala je ona, a potom dodale:

martinović u trenu ostao bez supruge i dece
martinović u trenu ostao bez supruge i decefoto: Društvene mreže

- Kako bi se oni osećali kad bi ovo dočekali. Kada si ih uzeo sebi, ti si dao najlepše mesto u raju dao. To su oi zaslužili za života njihovoga tebi su se odužili. Moja Najo, srećo moja, ponosna sam majka bila. Ti si ponos roda svoga, i u kući gde si bila ti si njima snaha mila. Rodila si im dva sina moja vilo, bratstvo Martinovića mnogo je izgubilo. Pamtićete doveka, kuku nama bez leka. Teško se s mukom nosimo, ali sa vama mrtvima mi se ponosimo. Volimo vas životi naši izgubljeni.

Ovo objavu pratila je fotografija Nataše sa sinovima u mlađim danima, a komentari ispod samo su se nizali.

- Kakva vas je tragedija zadesila. Jadni vi, držite se, a pravda će sama doći - samo je jedan od komentara ispod tužne fotografije.

Pored Nataše, Mašana i Marka, ubica je presudio i Natašinom kumu Milanu Mitroviću (37), zatim svom ujaku Goranu Đurišiću (54), a onda i komšiji Rajku (56), Dimitriji (81) i Danici Drecun (74), a na kraju Danijeli (51) i njenoj sestri Aleksandri Radunović (52). U svom krvavom piru ranio je šest osoba koje su se tu slučajno zatekle.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track