"IZVINITE, KUNEM SE DA ĆU BITI BOLJI ČOVEK": U sud došao u odelu i sa kikicama, OVO je razbesnelo porodicu poginule Srpkinje FOTO
Foto: AP/John Locher, AP/Eric Jamison

proglašen krivim

"IZVINITE, KUNEM SE DA ĆU BITI BOLJI ČOVEK": U sud došao u odelu i sa kikicama, OVO je razbesnelo porodicu poginule Srpkinje FOTO

Crna Hronika -

Henri Rags Treći, bivši igrač američkog fudbala iz Las Vegasa, koji je 2. novembra 2021. pijan izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u tom gradu u kojoj je poginula Tina Tintor (23), poreklom iz Srbije, osuđen je na tri godine zatvora, uslovno na 10 godina.

Kako su preneli američki mediji, suđenje je bilo u sredu, a optuženi se tada obratio pristutnima u sudnici gde je između ostalog naveo da se kaje za nesreću koja je bila pre dve godine.

henri rags treći na suđenju
henri rags treći na suđenjufoto: AP/Km Cannon

- Iskreno se izvinjavam - rekao je monotonim glasom Rags u sredu na suđenju pre nego što mu je izrečena kazna za stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula devojka iz Srbije, prenose lokalni mediji.

Advokati odbrane na suđenju su naveli da se njihov klijent, koji je u trenutku nesreće bio veoma perspektivan igrač pred kojim je bila karijera, kaje za sve što se dogodilo, kao i da se i njemu život promenio.

- Zaklinjem se da ću biti dobar otac i čovek kakvog me je Bog i stvorio - rekao je Rags nakon izvinjenja za smrt Tine Tuntor.

Porodica poginule Tine Tintor negodovala je na ovo izvinjenje okrivljenog, jer im, kako prenose američki mediji, nije delovalo iskreno i uverljivo.

tina tintor živa izgorela sa svojim psom
tina tintor živa izgorela sa svojim psomfoto: Printscreen/Facebook, Printscreen/Twitter

Presuda koja je usledila je donesena nakon sporazuma o priznanju krivice.

- Ta presuda je sasvim logična, s obzirom da je nagodba značila da će Rags odležati najmanje tri do 10 godina zatvora, da ne može da se žali na presudu i kaznu koja bude donesena. Takođe, ne može da iskoristi vreme koje je proveo u kućnom pritvoru i smanji vreme koje treba da provede u zatvoru - prenose američki mediji.

Advokat porodice žrtve naveo je između ostalog "da je Tina bila ljubav svojih roditelja, obožavana unuka, sestra i nećakinja".

bivši sportista osuđen na tri godine zatvora za udes u kom je poginula tina tintor
bivši sportista osuđen na tri godine zatvora za udes u kom je poginula tina tintorfoto: AP/John Locher

- Rags je okončao život prelepe, nadarene mlade žene i izayvao nemerljivu količinu žalosti, bola i tuge za porodicu Tintor. Ovakva vrsta bola se oseća samo kada se nevina voljena osoba neočekivano uzima na tako strašan način - naveo je on, a preneli su tamošnji mediji.

Podsetimo, Rags je vozio 250 kilometara na sat kada se zakucao u automobil u kom je bila Tina sa svojim psom Maksijem. Od siline udarca, Tinin automobil se zapalio, a nesrećna devojka živa je izgorela zajedno sa svojim ljubimcem.

poginula tina i rags nakon nesreće
poginula tina i rags nakon nesrećefoto: Printscreen/Facebook

Posle nesreće on se teretio za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom i prekoračenje brzine, ali je u međuvremenu krivična prijava protiv njega proširena, tako da se Rags suočavao sa četiri optužbe.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track