DEČAK PRE UŽASNE NESREĆE UPUTIO POZIV PREKO INSTAGRAMA Meštani otkrili nove detalje udesa, deca letela 10 metara, našli ih u njivi
Foto: Kurir/B.R.

saobraćajna nesreća kod prokuplja

DEČAK PRE UŽASNE NESREĆE UPUTIO POZIV PREKO INSTAGRAMA Meštani otkrili nove detalje udesa, deca letela 10 metara, našli ih u njivi

Crna Hronika -

Dvojica maloletnika, od 16 i 14 godina, teško su povređena u saobraćajnoj nesreći koja se u sredu oko 17.20 sati dogodila na putu Gornja Trnava - Šumarovac kod Prokuplja, a stariji dečak je priključen za respirator i bori se za život!

Kako Kurir saznaje, povređeni mladići bili su na motoru kada su se sudarili s automobilom "ford", za čijim volanom je bio mladi vozač (19).

'Ford' u koji je udario motor
"Ford" u koji je udario motorfoto: Kurir/B.R.

- Od siline udarca, dečaci sa motocikla su odleteli najmanje deset metara. Šesnaestogodišnjak je bio bez svesti kada je stigla Hitna pomoć, a njegov mlađi drug je bio svestan i uspeo je da razgovara sa lekarima. Obojica su sanitetom prvo prebačena u prokupačku bolnicu, a odatle su hitno transportovani za Niš - kaže naš izvor.

Prema našim nezvaničnim saznanjim, pretpostavlja se da je za upravljačem motora bio stariji maloletnik, dok je četrnaestogodišnji dečak bio njegov suvozač.

- Onaj ko je upravljao motorom, nije imao dozvolu, ali za sada nije potvrđeno čijim motorom je upravljao, odnosno odakle mu dvotočkaš. Takođe, pretpostavlja se da dečaci na motoru nisu imali zaštitne kacige - objašnjava izvor iz istrage.

Teško stanje

Jedan životno ugrožen, drugi operisan

Mladić od 16 godina je po prijemu u niški UKC operisan, a intervencija je trajala nekoliko sati.

- On je životno ugrožen, u jedinici intezivnog lečenja Klinike za anesteziju je. Priključen je na mehaničku ventilaciju. Ima brojne povrede životno ugrožavajuće. Drugi dečak, koji ima četrnaest godina, koji je sa njim bio na motoru je operisano na dečijoj hirurgiji. I on je u teškom opštem stanju, ali je svestan - rečeno nam je u UKC Niš.

Nezvanično smo saznali i da je pre žestokog sudara sa "fordom" motor krivudao po putu i da je to vozač "forda", koji mu je išao u susret primetio.

- Mladi vozač je primetio da se motor nekontrolisano kreće levo, desno. On je pokušao da izbegne sudar, čak je zbog toga u jednom trenutku i prešao na suprotnu stranu kolovoza, ali je nažalost na kraju ipak došlo do kontakta između dva vozila. Istraga će tek utvrditi da li ima njegove krivice u ovom slučaju - navodi naš sagovornik upoznat sa slučajem.

Od meštana prokupačkih sela smo saznali da su povređeni dečaci pre nesreće bili na saboru u selu Bumburek, odakle je četrnaestogodišnjak, inače učenik osnovne škole.

Mesto nesreće
Mesto nesreće foto: Kurir/B.R.

- Oni su iz tog sela otišli u selo Jugovac, odakle je povređeni šesnaestogodišnjak, koji je učenik srednje škole. Odatle su krenuli nazad za Bumburek dogodila se nesreća. Samo nekoliko sati ranije četrnaestogodišnjak je na svom Instagram profilu objavio da će se sva omladina iz okolnih sela okupiti u 18 časova u Bumbureku i da se sprema žurka. Pretpostavljamo da su se mladići pre odlaska na zakazanu žurku vozikali motorom po selima kako bi ispunili vreme do iščekivanog provoda - pričaju nam meštani.

Oni dodaju da je prizor na mestu nesreće bio strašan.

- Bilo je zaista strašno, obojica su ležala na livadi, daleko od puta. Znam da jedan dečkić uopšte nije dolazio svesti, a drugi je samo rekao da su bili na saboru u njegovom selu - kaže osoba koja je ubrzo posle saobraćajke došla na lice mesta.

Otac vozača "forda"

Deca nisu bila dobro, a nadam se da će biti

Na mesto nesreće u sredu popodne došao je i otac mladića koji je vozio automobil "ford".

- Ja sam došao sa posla oko 18 sati, vidim moj auto slupan na putu, odnosno od sina. Ta dva deteta odvezla je Hitna pomoć. Nisu bila dobro, a nadam se, ako Bog da, da će biti dobro. Jednog od povređenih momaka poznajem, drugog ne - rekao je uznemireni otac vozača.

(Kurir.rs - B. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track