POKUŠAO DA UĐE U SRBIJU SA FALSIFIKOVANIM PASOŠEM: Sud odredio pritvor ubici iz Bosne i Hercegovine
Foto: Printscreen/Facebook

TREĆE OSNOVNO TUŽILAŠTVO

POKUŠAO DA UĐE U SRBIJU SA FALSIFIKOVANIM PASOŠEM: Sud odredio pritvor ubici iz Bosne i Hercegovine

Crna Hronika -

Damiru Mehiću (47), zvanom Bibi koji je u subotu uhapšen na aerodromu "Nikola Tesla", na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu sduija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana.

- Nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora u trajanju od trideset dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju da na opasnost od bekstva osumnjičenog, što je rešenjem suda i određeno - saopšteno je iz tužilaštva.

Uhapšen na aerodromu u Beogradu
Uhapšen na aerodromu u Beogradufoto: MUP BiH, Kurir Televizija

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podsetilo je da je ovom državljaninu Bosne i Hercegovine bilo određeno zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da je prilikom ulaska na teritoriju Srbije, na aerodromu "Nikola Tesla" pružio na uvid policijskim službenicima granične policije Beograd falsifikovana dokumenta za utvrđivanje identiteta.

- Na taj način je, kako se sumnja, izvršio krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja - saopšteno je iz tužilaštva.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, posle privođenja Mehića utvrđeno je da je za njim raspisana poternica pošto je prekršio mere koje su mu bile određene dok je na slobodi čekao presudu za ubistvo u Tuzli 2013. U međuvremenu, osuđen je za taj zločin na 17 godina i pet meseci zatvora.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track