PASTORAK DIDI JANKOVIĆ PRIVEDEN NA SASLUŠANJE: Policija tri meseca tragala za njim zbog brutalnog prebijanja
Foto: facebook

prvo osnovno javno tužilaštvo

PASTORAK DIDI JANKOVIĆ PRIVEDEN NA SASLUŠANJE: Policija tri meseca tragala za njim zbog brutalnog prebijanja

Crna Hronika -

Stefan Rokvić (31), pastorak pevačice Dijane Didi Janković koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je na Vračaru pretukao muškarca, doveden je na saslušanje u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu!

- Posle saslušanja, tužilaštvo će odlučiti da li će predložiti određivanje pritvora osumnjičenom ili ne, o čemu odlučuje sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu - kaže izvor Kurira.

Podsetimo, incident zbog kog je Rokvić uhapšen dogodio se pre tri meseca. Snimci sa sigurnosnih kamera zabeležili su kako muškarac izlazi iz automobila, prilazi drugom muškarcu koji stoji pored trafike i zadaje mu više udaraca u glavu.

Stefan Rokvić, Dijana Janković i njen suprug
Stefan Rokvić, Dijana Janković i njen suprugfoto: Sonja Spasić, Printscreen/Facebook

- Na snimku se vidi kako ga udara u glavu, sve dok muškarac nije izgubio svest i pao na zemlju. Nasilnik mu je tada stavio nogu na glavu, savio se i pogledao ga, a potom se okrenuo, seo u svoj automobil i otišao - pojašnjava sagovornik Kurira šta se vidi na snimku.

Kako navodi, slućaj je prijavljen policiji, ali se nasilnik vodio kao NN lice, sve dok nije utvrđen njegov identitet.

- Izvršene su određene provere, pregledani snimci, utvrđeno ko je vlasnik vozila kojim se nasilnik dovezao i odvezao, i kada je utvrđeno da je reč o osumnjičenom Stefanu Rokviću, za njim je bila raspisana potraga. Policija ga je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsila u ponedeljak - dodaje sagovornik Kurira.

Podsetimo, sinu supruga Didi Janković ovo nije prvo privođenje i on je i ranije bio u sukobu sa zakonom.

Na godinu dana kućnog zatvora bio je osuđen zbog toga što nije prijavio a znao je ko je u maju 2017. na benzinskoj pumpi u Beogradu ubio studentkinju Kristinu Kaplanović (20), koja je radila na kasi. Tokom pljačke, zbog sumnje da joj je ispalio hitac u glavu, nepravosnažno je na 30 godina zatvora bio osuđen Rokvićev prijatelj Miloš Srebrić, zvani Flekica.

Rokvić je u tom postupku osuđen zbog toga što je posle zločina vozio Srebrića i iako je znao šta je učinio, to nije prijavio policiji.

Srebrić je, tokom iznošenja odbrane na ponovljenom suđenju, za zločin optužio Rokvića tvrdeći da je "sigruan da postoje neoborivi dokazi da je Stefan Rokvić počinio to krivično" tvrdeći da je "Rokvićev telefon tada lociran nekoliko metara od pumpe na kojoj se desilo ubistvo".

Osim zbog postupka za ubistvo Kristine Kaplanović, Rokvić je bio privođen i pre dve godine, zbog incidenta koji je napravio na drugoj benzinskoj pumpi.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track