"PETAR PROŽIVLJAVA NAJDUBLJU TRAUMU": Cela Srbija je tragala za dečakom (13) i plakala od sreće kad se vratio porodici!
Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

potresna ispovest

"PETAR PROŽIVLJAVA NAJDUBLJU TRAUMU": Cela Srbija je tragala za dečakom (13) i plakala od sreće kad se vratio porodici!

Crna Hronika -

U Sremskoj Mitrovici je u ponedeljak održano još jedno suđenje povodom otmice Petra Mitrovića iz Stare Pazove. Porodica Mitrović nepune 4 godine čeka na presudu i nada se da će je do kraja godine i dobiti, u skladu sa zakonom ove zemlje.

U trenutku kada je otet, Petar je bio trinaestogodišnji dečak kome su nasilnici držali pištolj prislonjen na glavu i pretili!

Goran Mitrović, Petar Mitrović
foto: Kurir

Mitrovići kažu da ne mogu da zaborave šta se desilo ali smatarju da kada otmičari dobiju kazne koje zaslužuju, život će im biti lakši i rasterećeniji. Ovako svaki dan za njih predstavlja agoniju jer proces traje jako dugo. Obzirom da je u njega uključen još uvek maloletni Petar, vrlo je stresno.

- Od januara do današnjeg dana imali smo 4 pretresa kada su ispitani određeni svedoci. Oštećeni, maloletni Petar je 14. avgusta, nadam se i zadnji put išao tamo, dao svoj iskaz i odgovorio na sva pitanja. Smatramo da je tu tačka stavljena na ovaj nemili događaj - rekao je Goran Mitrović, otac.

Goran Mitrović
Goran Mitrovićfoto: Zorana Jevtić

Otac se nada da je ovo Petru bio poslednji put da je davao iskaz jer svaki odlazak na suđenje je novi stres za porodicu i naravno za Petra koji proživljava najdublju traumu. I dan danas strahuju za svoje dete kad izađe iz kuće i taj osećaj će zauvek u njima živeti.

- Iskreno, Petra više ne pitamo o toj noći da bismo mu olakšali a zakonske procedure i norme gledamo da mi roditelji i porodica rešavamo na zakonski način, i nadamo se da će sve biti završeno bar do kraja ove godine. Da taj dan zaboravimo ne možemo nikada ali možemo da sklonimo bar u neki prikrajak naših emocija i osećanja i da se radujemo budućem životu - priča Goran kroz suze.

Petar Mitrović
foto: Privatna Arhiva

Slučaj koji je potresao opštinu Stara Pazova ali i čitavu Srbiju, ojačao je Mitroviće ali nikada više ništa neće biti isto posle njega. Otac Goran smatra da sve ružne slike i osećanja mogu delićem nestati kada se Petar i njegov stariji brat ožene i stvore svoje porodice tj. ostvare u ulozi roditelja i kada on postane deda. Kaže da će tada možda sve doći na svoje mesto i da će ružne slike zauvek otići u zaborav.

Porodica Mitrović, prijatelji i rodbina se najiskrenije nadaju razrešenju čitave priče u skorije vreme jer žele da nastave sa normalnim i rasterećenijim životom, ali to nije moguće dok god se pravda ne zadovolji.

Petar je, da podsetimo, otet u oktobru 2019. godine, a ovo delo se na teret stavlja Marku Jovišiću, njegovom sinu Lazaru, kao i Aleksi Mrđi iz Stare Pazove, a postupak se vodi i protiv mlađeg, maloletnog Markovog sina.

Osumnjičeni su, kako stoji u optužnici, želeli da pribave materijalnu korist od njegovih roditelja koji važe za imućne domaćine u Staroj Pazovi.

–Mitrovići imaju novac, to je vredna i radna porodica, koja stalno ulaže u svoje poslove. Obrađuju nekoliko desetina hektara zemlje, imaju svoju zemljoradničku zadrugu, dok sa druge strane Jovišići vole lepo da žive ali neće da zarade. Ne znam da li je Marko imao neki posao. Šteta za tu decu što su i oni krenuli lošim putem - rekao je tada Slavko K. iz Stare Pazove, koji poznaje obe porodice.

Kurir.rs/RTV Stara Pazova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track