ZAŠTO JE TURSKA UTOČIŠTE NAŠIM KRIMINALCIMA? Bivši funckioner MUP-a: Bliža je od Južne Amerike, ali OVAJ RAZLOG je najvažniji
Foto: Printscreen Instagram, Privatna Arhiva

kurir tv

ZAŠTO JE TURSKA UTOČIŠTE NAŠIM KRIMINALCIMA? Bivši funckioner MUP-a: Bliža je od Južne Amerike, ali OVAJ RAZLOG je najvažniji

Crna Hronika -

Turska je zemlja koja je poslednjih godina postala pravo stecište balkanskih kriminalaca, o čemu svedoče brojna ubistva i hapšenja koja su se u njoj dogodila u skorije vreme.

U Turskoj se krio, a tamo je i likvidiran Jovica Vukotić, bivši vođa škaljaraca, uahpšeni su najbliži saradnici vođe kavačkog kriminalnog klana Radoja Zvicera, u Istanbulu je otkrivena i velelepna vila u kojoj je, kako se sumnja, bilo zakopano telo Rista Mijanovića, pripadnika škaljarskog klana.

Džamija, Bursa, Turska
foto: Shutterstock

Zašto su kriminalci sa Balkana izabrali baš Tursku kao bazu diskutovao je gost jutarnjeg programa, bivši funkcioner MUP-a Dejan Radenković.

- Činjenica je, već neko vreme, da je Turska interesantna za sve kriminalce koje izbegavaju pravdu u drugim zemljama. To je zbog geografskog položaja, ali i drugih stvari. Naime, Turska je omogućila, tj dosta olakšala proceduru vađenja državljanstva u odnosu na druge države. Osim materijalnog uslova, Turska gleda da li osoba koja traži državljanstvo predstavlja opasnost za nacionalnu bezbednost. Moram pohvaliti brzu i efikasnu reakciju turske policije kada je ubijen Vukotić - rekao je Radenković.

Sagovornik urednice i voditeljke jutarnjeg programa Redakcija Snežane Petrović napomenuo da je korupcija i te kako izražena u Turskoj:

01:29

ZAŠTO JE TURSKA UTOČIŠTE KRIMINALCIMA? Bivši funckioner MUP-a: Tamo je korupcija izražena! LAKO STUPE U KONTAKT SA VLASTIMA

- Radi se o zemlji u kojoj je korupcija izražena, vrlo lako se kriminalci nalaze i stupaju u kontakt sa ljudima iz vlasti. Organizovani kriminal ne postoji bez sprege sa vlastima. Oni veoma lako stupaju u kontakt sa vlastima, s obzirom na to da raspolažu sa velikim novcem. Tamo je i velika koncetracija ljudi, migranata, turista, ukoliko se neko pita zašto za utočište nisu odabrali neku državu u Južnoj Americi.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:16

TURSKA NASTOJI DA BUDE REGIONALNA SILA Vuković analizira: Srbiju ne bi trebalo da brinu donacije letelica kosovksim Albancima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track