TERETANA, BAZEN, LUJ VITON I ROLEKS: Među osumnjičenima za pranje para vlasnica luksuzne vile! PALE JOŠ DVE ŽENE
Foto: Kurir

kurir otkriva

TERETANA, BAZEN, LUJ VITON I ROLEKS: Među osumnjičenima za pranje para vlasnica luksuzne vile! PALE JOŠ DVE ŽENE

Crna Hronika -

Među pripadnicima kriminalne grupe koja je juče uhapšena zbog sumnje da je prala novac i vršila krivična dela poreska prevara, nalazi se i tri žene. Kako Kurir saznaje, jedna od njih je Mariji O., supruga provoosumnjičenog Aleksandra O. koji je i vlasnik luksuzne vile u kojoj je policija juče vršila pretres.

Unutrašnjost vile
Unutrašnjost vilefoto: Kurir

Kako je Kurir ekskluzivno objavio, sumnja se da je kriminalna grupa trošila novac na najluksuznije automobile, skupocene satove i garderobu.

- Luksuzna vila sa bazenom i privatnom teretanom, najskupljim nameštajem je u vlasništvu Aleksandra O. i njegove supruge - otkrio je izvor Kurira.

Kako Kurir saznaje, tokom pretresa nekoliko kuća i vikendica, pronađene su čak i lažne policijske značke, i to na imena supružnika.

- Prilikom pretresa više objekata, pronađeni su luksuzni autmobili, skupoceni Roleks satovi, markirana odeća i obuća, Luj Viton kofer. Procenjena vrednost samo garderobe, obuće, kofera je oko 70.000 evra - otkriva sagovornik Kurira.

Vila bračnog para
Vila bračnog parafoto: Kurir

Kako dodaje, zaplenjen je "mercedes", "škoda", oružje i municija, ali i da je otkriveno da je Aleksandar O. inače rodom iz Nikšića, vlasnik jahte koja je vezana u Crnoj Gori.

Podsetimo, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i poreskom policijom uhapsili su sedam osumnjičenih da su vršenjem različitih krivičnih dela oštetili budžet Srbije za više od 350 miliona dinara.

1 / 13 Foto: Kurir

- Uhapšeni su A.O, M.O, M.T, J.B, A.R, J.S. i D.N, zbog sumnje da su izvršili krivična dela poreska prevara, pranje novca i udruživanje radi vršenja krivičnih dela - potvrđeno je za Kurir.

Kako naš izvor otkriva, sumnja se da je organizator grupe bio Aleksandar O., koji je na svoje ime imao nekoliko otvorenih firmi.

Ova kriminalna grupa, kako ukazuju prikupljeni dokazi, krivična dela izvršila u periodu od januara 2020. godine do januara 2023. godine, tako što su novac pribavljen izvršenjem krivičnog dela poreska prevara na različite načine integrisali u legalne tokove.

Kako saznajemo, saslušanje osumnjičenih u Višem javnom tužilaštu u Beogradu je u toku.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track