"SVAKI ZUB SE VIDI, MISLILI SMO ODGRIŠĆE JOJ MESO" Ispovest spasilaca ZVERSKI napadnute žene u Sremskoj Mitrovici: Da se NAJEŽIŠ!
Foto: printscreen/Društvene mreže

stravično

"SVAKI ZUB SE VIDI, MISLILI SMO ODGRIŠĆE JOJ MESO" Ispovest spasilaca ZVERSKI napadnute žene u Sremskoj Mitrovici: Da se NAJEŽIŠ!

Crna Hronika -

Na društvenim mrežama proširio se snimak napada u Sremskoj Mitrovici u kojem je izvesni muškarac mučki napao svoju bivšu suprugu ispred opšte bolnice, pri čemu ju je udario, stisnuo glavu o zid, a na kraju i zverski ujeo za obraz. Autor snimka kaže da nije ni shvatila situaciju do kraja, pre nego što je požurila brata da uskoči i pomogne nesrećnoj ženi.

- Izlazili smo iz bolnice i u prvi čas mislila sam da se možda iz šale gurkaju. Ali kada ju je udario, a potom zalepio glavu o zid, znala sam da nešto nije u redu - kaže ona.

Napad je "bio jeziv".

- Vukao ju je za kosu, gurao lice na zid, sva je bila izmrljana od pudera... Još kad je ujeo za obraz mislila sam da će joj odgristi meso. Da se naježiš! Svaki zub se vidi na ugrizu, kao da je nosio veštačku protezu, nijedna ivica zuba ne fali! Nije bilo krvi, ali ko zna dokle bi manijak otišao da nismo uskočili - kaže ona.

Viknula je bratu da zaustavi napadača, a Vladimir je u tome i uspeo.

- Vladimir nije ni video šta se dešava, samo je skočio kada sam viknula da će joj odgristi deo obraza. Bez razmišljanja je stao da je brani! Viknula sam: "Alo, bre!" da bi je ostavio na miru, nakon čega se kukavica počeo udaljavati. Pokušao je da baci bicikl na mog brata, ali se sve vreme povlačio unazad, kukavički - kaže ona.

"Svi su stajali i samo gledali"

Devojka kaže da ni ona ni brat nisu razmišljali da li je nasilnik imao bilo kakvo oružje, već da im je samo bilo bitno da reaguju, jer kako kaže, niko drugi nije.

- Nisam čula o čemu je bila rasprava pre napada, ali znam da sam videla dosta ljudi oko njih. Niko nije prišao da pomogne osim mog brata, dok sam ja povukla ženu iza sebe da je zaštitim i izvukla telefon za svaki slučaj. Svi ostali su gledali kao da su u pozorištu.

Napadnuta žena ništa nije progovarala, dok se nasilnik verbalno branio.

- Vikao je: "Ona je moja bivša žena, rodila mi je dvoje dece!", dok je žena najpre nemo posmatrala, da bi na kraju potvrdila da jesu bili u braku, ali da joj je sada bivši muž sa zabranom prilaska koju očigledno nije poštovao. Pitala sam je da li je dobro i snimila ugriz na obrazu, ali samo je ćutala, verovatno u šoku - kaže ona.

Jedno veliko hvala je dovoljno

Slučajem okolnosti, ostali su u bolnici do kasno uveče, a napadnuta žena je posle nekog vremena izašla iz bolnice sa izveštajima.

- Rekla sam joj da zove policiju, da ga prijavi, jer jednom nasilnici uvek ponove svoje napade. Ali policija nije dolazila celo veče. Danas me je zvala njena tetka, na šta sam pomislila da zove zbog izjave u policiji ili zbog snimka, ali zvala je da se zahvali za pomoć - kaže ona i dodaje da je "jedno veliko hvala dovoljno" za čin pomoći.

"Činilo se da traje satima!"

Kako dalje kaže da joj je tetka napadnute žene rekla je da je ona dobro fizički, ali da je i dalje potresena.

- Taj napad je trajao svega 5 minuta, ali se nama činilo da je trajalo satima. Danas tek sabiramo utiske i još nismo svesni situacije kojoj smo prisustvovali. Kupili smo ženi vodu posle svega kada je došla njena rođaka koja je potvrdila da ovo nije bio napad nasilnika.

Nada se da niko neće biti ni žrtva a ni svedok ovakvog događaja ponovo.

- Ovo je bila sreća u nesreći, u neku ruku. Sva sreća što smo se našli tu na vreme, ali je sve bilo toliko jezivo, ne ponovilo se ni ženi, a ni nama. Nadam da niko ne mora da prolazi kroz ovo ponovo, nebitno u kojoj poziciji.

Morala je da primi tetanus "kao da ju je zver ujela"

Rođaka povređene žene ispričala je prethodno da je žrtva napada morala da primi tetanus kao da ju je neka zver ujela.

- A i jeste zver, jer normalan čovek to nikada ne bi uradio - kazala je potresena rođaka povređene žene.

Dodala je da povređena žena nije neko ko se žali okolo i da sve stoički podnosi.

- Dolazio je kući pijan i agresivan, iživljavao se prvenstveno psihički nad njom i decom, a kada ju je prebio ona ga je prijavila i odlučila da prekine s njim vezu. To je bilo pre oko godinu i nešto dana. On je tada osuđen zbog nasilja u porodici i dobio je zabranu prilaska porodici. Ipak, nastavio je da ih prati, dobacuje, preti... - ispričala je ova rođaka.

Policija intenzivno traga za nasilnikom

- Policija je raspisala potragu za muškarcem zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici, za šta je već ranije bio osuđivan. Budući da je poznat po ekscesima nadamo se da će biti brzo pronađen, a policijski službenici konstantno patroliraju krajem u kojem živi žrtva kako bi je zaštitili od eventualnog novog napada - kaže izvor blizak istrazi koja je još u toku.

Podsetimo, Vladimir koji je oterao nasilnika i na društvenoj mreži objavio snimak incidenta kaže da ne zna šta bi se desilo ženi da joj nisu pritekli u pomoć.

- Zalepio joj je glavu za zid iz sve snage i zatim ujeo za obraz - napisao je ispod snimka heroj koji je sprečio tragediju.

Prijavite nasilje

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni.

Savetovalište protiv nasilja u porodici - SOS telefon i sigurna kuća 0800-011-011 besplatan poziv radnim danima 10-19 časova, 011 2769-466, radnim danima 10-19 časova, 062 304-560 noću 19-10 časova

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track