SRBIN POKUŠAO DA PREVARI AUSTRIJSKE CARINIKE PA NAGRABUSIO! Zaplenili mu auto vredan 900.000 evra, i mora da plati kaznu (FOTO)
Foto: Profimedia / Matthias Balk / AFP

SRBIN POKUŠAO DA PREVARI AUSTRIJSKE CARINIKE PA NAGRABUSIO! Zaplenili mu auto vredan 900.000 evra, i mora da plati kaznu (FOTO)

Crna Hronika -

Srbin je preko Austrije želeo da svoj lamborgini vredan oko 900.000 evra unese u svoju zemlju, a da ga ne prijavi na carini. Ta akcija ga je skupo koštala.

U julu 2023. godine u blizini švajcarske granice u Austriji, srpskog državljanina zaustavila je policija na auto-putu radi provere. Srbin je rekao da želi da preveze dva luksuzna automobila iz Švajcarske svojim prijateljima u Srbiji. Pregledu prevezene robe pridodat je i carinski pregled.

Provera je otkrila da vozač nije prijavio BMW i Lamborgini na carini, saopštilo je Ministarstvo finansija Austrije. Zbog nelegalnog prevoza vozila, ista su mu zaplenjena, prenosi švajcarski Blick.

Lamborgini
foto: Ministarstvo finansija Austrije

Nakon što je utvrđeno da za BMW nije bilo poreske obaveze, auto je vraćen Srbinu. Međutim, to ne važi za skupoceni lamborghini Aventador Lp 780 vredan oko 900.000 evra.

Srbin sada mora da plati ukupno 112.000 evra poreza. Skupoceno vozilo nalazi se na carini i biće mu vraćeno nazad čim plati potrebnu sumu. Postupci su u toku i kod poreskih organa.

Prilikom uvoza motornih vozila iz treće zemlje mora da se plati uvozni porez na promet i, u nekim slučajevima, carina. Maksimalna kazna za Srbina je mogla da ide do 228.000 evra.

(Kurir.rs/Telegraf.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja