"PESNIČIO JE, SILOVAO, OTKINUO UVO, MESECIMA BILA MODRA" Apelacija potvrdila 5 godina robije nasilniku iz Zaječara! JEZIVA TORTURA
Foto: Kurir tv

nezapamćeno

"PESNIČIO JE, SILOVAO, OTKINUO UVO, MESECIMA BILA MODRA" Apelacija potvrdila 5 godina robije nasilniku iz Zaječara! JEZIVA TORTURA

Crna Hronika -

Zaječarac P. M. pravosnažno je osuđen na pet godina zatvora zbog nasilja u porodici koje je godinama vršio nad svojom suprugom, ali i ćerkom i sinom. Apelacioni sud u Nišu potvrdio je prvostepenu presudu koju je P. M. izrekao Osnovni sud u Zaječaru, a pored kazne od pet godina zatvora zbog porodičnog nasilja, Zaječarcu je izrečena i novčana kazna od 100.000 dinara zbog neovlašćenog držanja narkotika.

Podsetimo, osuđeni P. M. je svoju porodicu godinama zlostavljao, a kako je otkriveno tokom sudskog procesa, on je bio zavisnik od droge, alkohola i raznih lekova.

- U takvom stanju je na svaka tri, četiri dana dolazio kući. Tada bi se drao po kući, sve mu je smetalo, psovao je, lomio sve što bi mu se našlo pod ruku, nameštaj, posuđe. Takav bi tukao suprugu i decu, pretio ubistvom, vređao, šutirao, pesničio, nije birao kako će ih povrediti. U jednom napadu na suprugu, čak joj je odgrizao deo uveta - otkriveni su mučni detalji dugogodišnjeg porodičnog nasilja tokom suđenja.

Ova porodica je, kako je otkriveno, živela u neprekidnom strahu jer se nije znalo kada će P. M. da dođe kući pod uticajem psihoaktivnih supstanci. Nekad bi dolazio noću i otpočeo pakao, nekada ga nije bilo po nekoliko dana. Deca i supruga živeli su u danonoćnom neopisivom strahu.

Njegova supruga se za njega udala sa 17 godina. Nije ni slutila da će 20 godina živeti u paklu, trpeti udaranje, šamaranje, vređanje, šutiranje... Nije smela nikom da kaže šta se dešava, nije smela da pobegne jer je pretio da će ih pobiti, da će ubiti i njenu majku i rođake.

- Ona je bila je zaključavana u kuću mesecima, tučena, silovana, bilo joj je zabranjeno druženje sa bilo kojom osobom, nije smela da ima mobilni telefon, nije smela da ima posao, bila je u modricama i posekotinama mesecima. Ona je uvek branila decu, stajala između supruga i dece da bi udarao nju, a ne decu. Njegova ćerka (20) je do hapšenja oca živela u paničnom strahu. Najpre se bojala da ne ubije majku, a zatim očevih napada. Pred njenim očima otac je silovao majku. Nju je otac, kao maloletnoj, nudio da puši marihuanu, a nebrojeno puta je pred njom ’šmrkao’ spid. Devojka je zbog straha o svemu ćutala, i apsolutno niko nije znao šta se događa u njihovoj kući, mogli su samo da nagađaju. Ova devojka je, kada je bila u srednjoj školi, sakupila hrabrost i otišla kod školske psihijatrice i sve do detalja ispričala. Međutim, psihijatrica je umesto da obavesti policiju, pozvala oca i njegovu ženu pripretivši da će sve prijaviti ukoliko nasilje ne prestane. Naravno, ispričala je sve što je devojčica kazala. Nakon toga, otac je ćerku toliko jako udario pesnicom da joj je branio da ne sme u školu sve dok modrica ne prođe. Zbog odlaska kod psihijatrice, otac je devojčicu oborio na pod sobe udarcem, a zatim je vukao za kosu po celom spratu kuće. Inače, sud je u zapisniku napisao da je psihijatrica pogrešila što nije otišla u policiju - otkriveno je tokom sudskog procesa.

Kada je za prvostepenu presudu čula ćerka P.M., obratila se medijima moleći nadležne da spase život njenoj majci. Kazala je da će se otac čim izađe iz zatvora osvetiti i sigurno presuditi supruzi koja ga je prijavila.

(Kurir.rs - S.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track