SUĐENJE KLANU BELIVUKA NASTAVLJA SE U ČETVRTAK Novinar Kurir TV sa lica mesta: Njegova sestra je rekla da NIJE NI ZNAO KO JE ON
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

kurir tv

SUĐENJE KLANU BELIVUKA NASTAVLJA SE U ČETVRTAK Novinar Kurir TV sa lica mesta: Njegova sestra je rekla da NIJE NI ZNAO KO JE ON

Crna Hronika -

U Specijalnom sudu u Beogradu, nakon dvomesečne pauze, ove sedmice je nastavljeno suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića optuženoj za sedam ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i oružjem.

Mandic, Knezevic, Belivuk
foto: Printscreen

Više detalja o, možda, i najvažnijem suđenju u modernijoj pravnoj istoriji, donosi Nikola Vujović, novinar Kurir TV.

Odgovarajući na MIljkovićeva pitanja svedok je rekao da je saznao da je to najopasnija grupa. Na početku suđenja Miljković je tražio da se ovom svedoku oduzme status osetljivog svedoka, kako bi mogao unakrsno da ga ispituje.

Svedočila je i rođena sestra ubijenog Miljana Ljepoje. Dao je nove ukaze o daljem procesu suđenja.

Ona je rekla da njen brat nije bio pripadnik nijedne kriminalne grupe. Odgovarajući na pitanja Veljka Belivuka, da li je Ljepoje učestvovao u atentatu na Radoja Zvicara u Ukrajini, izjavila je da nema saznanja o tome, tačnije o tom slučaju - prenosi Vujović.

01:51

SUĐENJE BELIVUKU NASTAVLJA SE U ČETVRTAK Novinar Kurir TV izneo detalje: Njegova sestra je rekla da NE ZNA NI KO JE BELIVUK!

Belivuk je pitao da li ima saznanja da je njen brat pripremao njegovu likvidaciju i likvidaciju Marka Miljkovića, na šta je ona odgovorila:

"Koliko znam, moj brat nije znao ni ko ste vi".

Svedočila je i supruga Milana Ljepoje koja je ispričala da je na televiziji saznala da joj je suprug ubijen.

- Inače, odgovarajući na Miljkovićeva pitanja, rekla je da nema saznanja da je njen suprug bio pripadnik neke kriminalne grupe, a kamoli suparničke grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Takođe, nije imala saznanja da je učestvovao u bilo kojim ubistvima - rekao je Vujović.

Optužene vođe grupe, Veljko Belivuk i Marko Miljković, izneli su primetne iskaze supruge Gorana Veličkovića i oca Lazara Vukićevića. Miljković je naveo da je Veličkovićeva supruga više puta menjala iskaz u tužilaštvu i da njen iskaz nije logičan, kao i da je svedočila potpuno suprotno u odnosu na svedoka-saradnika Bojana Hrvatina - preneo je Vujović.

Belivuk je za svedočenje Vukićevog oca rekao da mu vređa inteligenciju. Inače, tužilaštvo je sudu predalo i presudu Apelacionog suda u Beogradu od aprila ove godine u kojoj je kao dokaz konačno prihvaćena Sky komunikacija;

Suđenje ovoj grupi se nastavlja u četvrtak, kada je pozvana supruga ubijenog Zdravka Radujevića da svedoči.

Detalje sa tog ročišta pratite na našem portalu kurir.rs i u informativnim emisijama naše televizije, u kojima novinarka Kurir televizije, Slađana Nedeljković donosi najtačnije i najdetaljnije izveštaje sa ovog, kako ga neki nazivaju, procesa veka.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

01:39

Veljko Belivuk i Marko Miljković upadaju u hotel

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track