"MILJKOVIĆU, UBIO SI KUMA I ROĐAKA": Suđenje klanu obeležio haos, danas se nastavlja proces! "TUKAO SAM TE, ZATO ME MRZIŠ"
Foto: MUP RS, Zorana Jevtić

specijalni sud

"MILJKOVIĆU, UBIO SI KUMA I ROĐAKA": Suđenje klanu obeležio haos, danas se nastavlja proces! "TUKAO SAM TE, ZATO ME MRZIŠ"

Crna Hronika -

Milorad Vukićević i Marko Miljković u Specijalnom sudu na suđenju kriminalnoj grupi vređali jedan drugog i izneli šokantne tvrdnje

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je optužena za sedam ubistava uključujući i likvidaciju Lazara Vukićevića, obeležio je nezapamćeni haos u sudnici tokom ispitivanja oca ubijenog mladića, Milorada Vukićevića. Vukićević je, kako je Kurir pisao, izjavio da je motiv za ubistvo njegovog sina to što je nekada davno bio u vezi sa Miljkovićevom suprugom Tanjom.

Miljković, supruga Tanja i Lazar Vukićević
Miljković, supruga Tanja i Lazar Vukićevićfoto: Nikola Anđić, Privatna Arhiva, Dado Đilas

Znaju se 16 godina

Vukićević je prema optužnici ubijen 14. oktobra 2020. Kako su ispričali svedoci-saradnici, u kuću strave u Ritopeku namamljen je tako što mu je Miljković koji je u to vreme bio u Crnoj Gori sa telefona tada otetog Mileta Radulovića Kapetana poslao montiranu sliku "otetog" Belivuka i pozvao ga da dođe u Ritopek da "oderu veprva". Međutim, umesto vezanog Belivuka, u kući u Ritopeku su ga, prema optužnici, sačekali pripadnici klana koji su ga mučili, a potom ubili.

Međutim, otac ubijenog je porekao ove navode, tvrdeći da se njegov sin nije bavio kriminalom i da nije imao veze sa škaljarskim klanom. Miljkovića je, osim za netrpeljivost prema njegovom sinu iz ljubomore zbog supruge, optužio i da je ubio svog rođaka, a potom i kuma.

Naveo je da je Marka Miljkovića prvi put video 2007. i da ga je upoznao preko Miljkovićevog kuma Mirka Kojića. Svedok je u sudnici optužio Miljkovića da je ubio Kojića jer je znao da je on ubio i svog rođaka Zorana Miljkovića. Sve ove njegove optužbe odbacio je Miljković, tvrdeći da mu je rođak živ i da Vukićević izmišlja "jer ga je prebio 2007".

Specijalni sud Nastavak suđenja Pred Specijalnim sudom u Beogradu nastavlja se suđenje Belivukovoj kriminalnoj grupi. Posle saslušanja oca Lazara Vukićevića, supruge Gorana Veličkovića i sestre i udovice Milana Ljepoje, danas bi u sud trebalo da dođe i svedoči supruga Zdravka Radojevića, dok je u petak zakazano ispitivanje majke Gorana Mihajlovića i još jednog svedoka.

Supruga Marka MIljkovića
Supruga Marka MIljkovićafoto: Nemanja Nikolić, Dado Đilas

Najžešće reakcije je otac pokojnog Vukićevića izazvao kada je govorio o Miljkovićevoj supruzi. - Marka Miljkovića sam prvi put video 2017. Moj sin je tada bio u zatvoru. Stajao sam u redu za paket, iza mene je stajala devojka, bila je ispijena. Pitala je: "Čika Buco, vi meni nećete da se javite". Nisam je prepoznao, kada sam joj video oči, shvatio sam da je to Tanja, prva ljubav mog sina. Pitao sam je: "Šta ćeš ti ovde", rekla je: "Došla sam kod muža, ubio je nekog na šinama, ali će biti pušten". Tada me Tanja zamolila da sednem što dalje tokom posete, zbog ljubomore muža - izneo je šokantne detalje otac žrtve.

Regovala sudija

Tokom ispitivanja Vukićevića, više puta je reagovala sudija, kako bi smirila strasti, jer su on i Miljković jedan drugom upućivali uvrede. I dok je Vukićević Miljkovića provocirao suprugom, optuženi ga je optužio da je "matori kockar koji diluje drogu u Austriji".

- Milorada znam od 2007. preko Mirka Kojića, on je kockar koji laže, maže, uzima pare na kamatu. Mi smo njega, bio sam mali, pretukli jer je dugovao pare, zato me mrzi - rekao je Miljković tvrdeći da mu je Lazar rekao "da mu je otac u Beču napravio problem". - Da vidite ko je čovek koji je sinu oteo drogu, pa mu prodao - rekao je Miljković i Miloradu zapretio snimkom na kom se vidi "da oralno zadovoljava Mirka Kojića".

Kurir.rs/ E. K.

Bonus video:

01:51

SUĐENJE BELIVUKU NASTAVLJA SE U ČETVRTAK Novinar Kurir TV izneo detalje: Njegova sestra je rekla da NE ZNA NI KO JE BELIVUK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track