OVO JE MILJANA (22) KOJA JE POVREĐENA U EKSPLOZIJI U SMEDEREVU: Sva u zavojima i van sebe, otac srećan što su mu DECA ŽIVA (FOTO)
Foto: Ivan Radosavljević, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

sva u posekotinama

OVO JE MILJANA (22) KOJA JE POVREĐENA U EKSPLOZIJI U SMEDEREVU: Sva u zavojima i van sebe, otac srećan što su mu DECA ŽIVA (FOTO)

Crna Hronika -

Brat i sestra Nikola P. (25) i Miljana P. (22) iz Smedereva zadobili su povrede u četvrtak kada je tokom večeri njihov stanodavac Đorđe Azarić (57) aktivirao eksplozivnu napravu u stanu koji su iznajmljivali od njega u centru Smedereva.

Tik pre eksplozije, Miljana je pozvala svog oca Aleksandra i rekla mu da je "Đorđe ispred vrata". Takođe, tada je rekla svom ocu da je Azarić čudan, na šta joj je on rekao da ne otvara, te da će on da stigne brzo. U narednom trenutku Miljana je začula da nešto šišti ispred vrata i to je prijavila svom ocu tokom telefonskog razgovora.

1 / 6 Foto: Ivan Radosavljević

On je potom, dok je išao ka zgradi, osetio eksploziju, da bi u narednom trenutku začuo svoju ćerku Miljanu kako kuka.

Detonacija je bila toliko snažna da je telo bombaša bilo raskomadano i rasuto po ulici i pravo je čudo da niko više nije nastradao.

Aleksandar je za Kurir rekao da je zahvalan Bogu što su njegova deca živa i tvrdi da nije tačno da su Azariću dugovali bilo šta.

Miljanin brat Nikola ima povredu oba oka

- Muškarac od 25 godina ima višestruke povrede po telu od šrapnela, svuda po telu su mu geleri, od glave, grudnog koša, trbuha i ekstremiteta. Nakon inicijalne dijagnostike uradili smo operaciju i izvadili mu nekoliko šrapnela iz prednjeg trbušnog zida. Srećom, nema povrede unutrašnjih organa, nije imao unutrašnje krvarenje i nije životno ugrožen. Ali, ima povredu oba oka, a na jednom će najverovatnije trajno izgubiti vid, za drugo je dijagnostika u toku i videćemo šta će kolege u Beogradu uraditi, da li će uspeti da mu sačuvaju vid - naveo je prethodno dr Željko Smiljanić, pomoćnik direktora Opšte bolnice Smederevo za Kurir.

Miljana ima višestruke posekotine po telu.

- Urađena je inicijalna dijagnostika i nema znakova povrede vitalnih organa, stabilnog je opšteg stanja i van životne opasnosti. Posekotine ima i po glavi i po rukama, svuda. Kod nje nije bilo potrebe za bilo kakvom hirurškom intervencijom - navodi dr Smiljanić.

Rođaci u šoku

Azarić je, podsetimo, u četvrtak oko 20.30 sati u Ulici slobode gde u je jednoj zgradi imao jednosoban stan na četvrtom spratu, nakon svađe sa podstanarima aktivirao eksploziv koji je nakon detonacije razorio stanove od drugog do četvrtog sprata. Azarić je ubio sebe, a dvoje podstanara ranio. Nakon detonacije delovi njegovog tela su bili rasuti po zgradi i ulici. Nikola P. je zadobio tešku povredu oka, dok je njegova sestra Miljana P. lakše povređena.

- Šokirani smo da se odlučio na ovakav potez i digao skoro pola zgrade u vazduh. Ne opravdavam ni jednog trenutka to što je uradio i hvala Bogu što nije bilo više žrtava. Strašno je da je on, koji je bio izuzetno miran čovek, bio sposoban da tako nešto napravi - kaže blizak rođak pokojnog Azarića za Kurir.

Kako nam je detaljno opisao, Đorđe se pre 10 godina totalno povukao i nije želeo da ima nikakav konatakt sa svojom porodicom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track