OSUMNJIČEN DA JE DRUGOVAO SA "KAVČANIMA" I POMAGAO ZVICERU: Evo kako se tužilac Saša Čađenović branio na sudu!
Foto: Mondo, Shutterstock

viši sud u podgorici

OSUMNJIČEN DA JE DRUGOVAO SA "KAVČANIMA" I POMAGAO ZVICERU: Evo kako se tužilac Saša Čađenović branio na sudu!

Crna Hronika -

Bivši specijalni tužilac Saša Čađenović tokom današnje kontrole optužnice u podgoričkom Višem sudu izjavio je da nema ni osnova sumnje da je počinio bilo koje krivično delo.

Čađenović je, inače, uhapšen u decembru prošle godine, zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja.

Specijalno tužilaštvo sumnjiči ga da je službeno delovanje podredio interesima kavačkog kriminalnog klana, a prošlog meseca mu je produžen pritvor.

Advokat Lazar Aković predložio je da sud donese "jedinu ispravnu odluku" i da donese rešenje kojim će obustaviti krivični postupak protiv Čađenovića.

Saša Čađenović
foto: Mondo

Advokat Vaso Bečanović je kazao da se optužnica zasniva na pretpostavkama i da je paušalna. Podržao je kolegu Akovića da se obustavi krivični postupak.

- Sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije, da onemogućava da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih dela, da, u slučajevima kad su za to ispunjeni zakonski uslovi, ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor i da iz spisa uklanja izveštaje koje je EUROPOL dostavio u postupcima protiv organizatora i pripadnika kriminalne organizacije i krivične prijave koje je policija podnosila protiv njih, što je prihvatio i izvršavo u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka - deo je iz optužnice protiv Čađenovića.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track