OTAC OTIMAO DETE IZ DOMA I TERAO GA DA PROSI: Epilog drame dečaka koji je zatečen go u fontani na Novom Beogradu
Foto: Nemanja Nikolić

drugi osnovni sud

OTAC OTIMAO DETE IZ DOMA I TERAO GA DA PROSI: Epilog drame dečaka koji je zatečen go u fontani na Novom Beogradu

Crna Hronika -

Dugi osnovni sud u Beogradu osudio je T. Ž. na kaznu od dve godine i osam meseci zatvora, kao i meru zabrane približavanja maloletnicima koje je terao da prose. Podsetimo, on je uhapšen u junu prošle godine, pošto su građani prijavili da se on i maloletni dečak kupaju goli u fontani na Novom Beogradu.

- Drugi osnovni suda u Beogradu doneo je presudu protiv okrivljenog T. Ž., kojom je oglašen krivim zbog dva krivična dela oduzimanje maloletnog lica na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i osam meseci, kao i zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga na kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca, te mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve dve godine i osam meseci zatvora, kao i meru zabrane približavanja i komunikacije sa maloletnim oštećenim licima u trajanju od jedne godine, kao i meru bezbednosti oabvezno oduzimanje predmeta - saopšteno je iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: MUP Srbije

Okrivljenom T.Ž. optužnicom ovog tužilaštva u Beogradu, na teret je stavljeno da je u dužem vremenskom periodu zajedno sa okrivljenom S.J., a protiv koje se vodi odvojeni postupak, u više navrata iz koristoljublja protivpravno zadržavali maloletnu decu iako su ona bila poverena na čuvanje ustanovi Dom “Moša Pijade“, jer je okrivljeni potpuno lišen roditeljskog prava.

- Maloletnu decu, koja su bežala iz navedenog doma, zadržavali su i vodili sa sobom u prošnju po različitim lokacijama u Beogradu. T. Ž. je, potom od maloletne dece uzimao sav novac koji su na taj način dobijali - navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje da su ovakvim ponašanjem T. Ž. i S. J. teže ugrozili zdravlje, vaspitanje i školovanje maloletne dece.

- Prilikom poslednje prošnje okrivljeni sa maloletnom decom pronađen je u blizini TC“Fontana“, a kada je prethodno prijavljen da se nag kupa u fontani - dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Podsetimo, dečak je pronađen nag u fontani u junu prošle godine, a njegov otac T. Ž. je tada uhapšen.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja