"DESETKOVANI SU, OVO SU POTEZI OČAJNIKA!" Stručnjaci o tunelu ispod suda u Podgorici: Kriminalni klanovi su prvi put u defanzivi
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

KURIR TV

"DESETKOVANI SU, OVO SU POTEZI OČAJNIKA!" Stručnjaci o tunelu ispod suda u Podgorici: Kriminalni klanovi su prvi put u defanzivi

Crna Hronika -

Gotovo holivudski scenario, prokopavanja tunela u dužini od 30 metara do Depoa podgoričkog Višeg suda za koji su neophodni mehanizacija, logistika, i kordinate urbanističkog plana, zdrava logika rekla bi moguće je, samo u seriji „ Bekstvo iz zatvora“.

Viši sud u Podgorici, tunel
foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Rupa u zidu koja je primećena tek kada se osetilo strujanje vazduha otkrila je razbacan dokazni materijal. Kako tvde u Sudu, iz predmeta Slobodana Košćelana jednog od vođa kavačkog klana. Priču usložnjava činjenica da se u Depou nalazilo devet tona narkotika, korišćeno oružje, municija i drugi dokazni materijal.

- Čini mi se da nije istina da je nestao laptop okrivljenog korejskog kriminalca Dokvona i neko oružje koje je korišćeno za izvršenje najtežih krivičnih dela, nisu dirani dokazi protiv Slobodana Košćelana, ja bih to uzeo sa određenom rezervom ,što se tiče odgovornosti možemo samo da spekulišemo. Da li su u pitanju kriminalni klanovi, da li je u pitanju pokušaj krađe droge, da se organizuje neko bekstvo,ili likvidacije nekog od okrivljenih, to u ovom trenutku spada u domen nagađanja - rekao je Marko Vešović, novinar.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović uveren je da je čitava akcija imala pomagače unutar institucije Višeg suda, budući da postoji previše paralela a najočiglednija je da je čitava akcija izvedena u trenutku rekonstrukcije same zgrade.

- To koliko je mafija involvirana u Crnoj Gori, to je zaista iznad svega onogo šta neko može da zamisli, ja mislim da su oni u mnogome desetkovani i da su ovo pokušaji očajnika - rekao je premijer u tehničkom mandatu, Dritan Abazović.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Svaka slučajnost je isključena, tvdi i advokat Ivan Ninić, dodaje da o tome svedoče i prethodne brojne prepiske putem „skaj aplikacije“ koje su potvrdile čvrstu spregu visokih funkcionera i kriminalaca. O dubokoj kriminalizaciji Crne Gore govore i brojni izveštaji međunarodnih institucija, koje su zarad sopstvenih interesa tolerisale ulična ubistva pripisujući ih isključivo kriminalnim obračunima.

- Sve što se dešava nije slučajno kriminal je prisutan u zatvorima, Pravosuđu, Vladi u svim institucijama za regulaciju državnih poslova,tako je kriminalcima kome je sve dostupno i luke icarine, imamo jednu malu državu u kojoj je napravljenakao geto i oaza za organizovani kriminal - rekao je Nikolić.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Ninić kaže da se čitav slučaj može posmatrati i kao signal da su po prvi put kriminalni klanovi u defanzivi i da su institucije koliko god slabo delovale zbog političke nestabilnosti spremne da se protiv toga bore.

02:54

DESETKOVANI SU, OVO SU POTEZI OČAJNIKA! Stručnjaci o tunelu ispod suda u Podgorici: Kriminalni klanovi su prvi put u defanzivi

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:43

DOKLE GOD JE ĐUKANOVIĆ SLOBODAN - CRNA GORA NEĆE BITI Vladislav Dajković, pesimistično: Pored svih dokaza, OVO JE NATRAGIČNIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track