IMA VELIKI HEMATOM NA GLAVI, LEKARI PRATE STANJE: Žena iz srpskog autobusa ostaje u Grčkoj posle stravične nesreće
Foto: Giannis Papanikos / Zuma Press / Profimedia

IMA VELIKI HEMATOM NA GLAVI, LEKARI PRATE STANJE: Žena iz srpskog autobusa ostaje u Grčkoj posle stravične nesreće

Crna Hronika -

U toku današnjeg dana verovatno će svi sem jedne žene biti otpušteni iz bolnica u Kilkisu i Solunu koji su u nedelju oko 7.00 sati doživeli stravičan udes na autoputu Solun - Atina, a gde su povređene 53 osobe iz dabl deker autobusa sa registracijom iz Niša.

Velika većina putnika je bila iz Beograda, Pančeva i Vojvodine, a petoro njih su bili iz Niša i nekoliko putnika iz Vladičinog Hana.

- Sada imamo pet gospođa koje su smeštene u obe bolnice. Za njih četiri pripremaju se saniteti, a ovu jednu putnicu su lekari odlučili da zadrže u Solunu jer ima neki veliki hematom pa prate njeno stanje. Ostali su vraćeni u Srbiju. Srećom jedna gospođa sa povredom kičme nema povrede nerava. Svi neophodni su uključeni u zbrinjavanje povređenih i sada se više bavimo administracijom - rekao nam je Bojan Milosavljević iz agencije San Ski čiji je bio aranžman.

U ovoj saobraćajnoj nesreći poginula su tri Grka i jedan Rus u automobilu. Prema do sada poznatim podacima, vozač automobila je očigledno zaspao pa je išao direktno u suprotnu traku u autobus. Pre udara, vozač autobusa je manevrisao kako ne bi došlo do direktnog sudara pa se vozilo prevrnulo.

Tek danas, pet dana nakon nesreće u Grčkoj kada je iz srpskog autobusa povređeno 53 putnika se komentariše da je bilo velike sreće jer niko iz dabl deker vozila nije poginuo.

- Udar je bio bočan i stravičan. Neverovatno je da taj kolovoz svi shvataju kao autoput, a to je u stvari regionalni put sa tri trake u oba pravca. Svi jure njime, tako je i došlo do ovog sudara - kaže nam jedan rođak povređene putnice.

U autobusu je bilo 78 putnika, a četrdeset dvoje je nastavilo put Stavrosa i Asprovalte na letovanje.

Kurir.rs/M. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track