DIREKTOR CRNOGORSKE POLICIJE U BEOGRADU ZBOG "KOPAČA TUNELA"?! U toku prikupljanje podataka u vezi sa provalom u sudski depo
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore, Printskrin / You Tube

istraga

DIREKTOR CRNOGORSKE POLICIJE U BEOGRADU ZBOG "KOPAČA TUNELA"?! U toku prikupljanje podataka u vezi sa provalom u sudski depo

Crna Hronika -

Direktor Uprave policije Crne Gore Nikola Terzić boraviće u poseti Beogradu.

Kako se nezvanično saznaje od izvora iz MUP, povod sastanka je prikupljanje podataka u vezi provale u depo podgoričkog Višeg suda.

Prema informacijama dobijenim od sagovornika iz MUP, počinioci ovog dela su identifikovani i uskoro se očekuje njihovo hapšenje. Međutim, da bi se to desilo potrebno je napraviti koordinisane akcije sa partnerskim službama regiona.

Nikola Terzić
Nikola Terzićfoto: Printskrin / You Tube

Podsećamo, pre šest dana u javnosti je odjeknula vest da je pokrenuta istraga povodom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici.

Dan nakon toga ovo lice mesta opisuje se kao "filmska scena", jer je otkriveno da je u zidu depoa Suda koji se nalazi u centru Podgorice probijena rupa,.

Zatim istraga utvrđuje da se zapravo radi o tunelu dugačkom oko 30 metara koji vodi od stana obližnje zgarde do mesta u kojem su, kako se do sada smatralo, na najbezbjedniji način smešteni dokazi i sudski predmeti među kojima je i oružje iz ubistava i droga čija je ulična vrednoist više desetina miliona evra.

Za sada je utvrđeno da je iz depoa ukradeno oružje koje je deo dokaznog materijala u određenim sudskim postupcima i da su neki od sudskih predmeta ispreturani.

Kako su preneli crnogorski mediji, navodno su ispreturani predmeti u kojima je okrivljeni Slobodan Kašćelan, vođa kavačkog kriminalnog klana, a nedostaje nekoliko pištolja koji su navodno korišćeni u obračunima između dva zavađena klotorska klana - kavačkog i škaljarskog.

Nikola Terzić je ranije Televiziji Vijesti potvrdio da iz sudskog depoa nedostaje određena količina vatrenog oružja, povezujući nestanak dokaza sa ometanjem istraga koje se odnose na kavačku kriminalnu grupu.

On je rekao i da su se u depou nalazili dokazi o ubistvu Duška Jovanovića i nije isključio mogućnost da je kontaminacija tih dokaza mogući motiv ovog kriminalnog dela.

Terzić je naveo i da je kombi, za koji se sumnja da ima veze sa "kopačima tunela", a koji je pronađen u Botunu, kupljen u Nikšiću i da je to učinio državljanin Bosne i Hercegovine.

- Sumnjamo da su ovaj kombi ta lica koristila da dođu do pozicije centra grada, i da se kasnije istim tim vozilom odvezu. Skidaju se video-nadzori u užem i širem delu Podgorice, i na tim nadzorima imamo određena lica za koja možemo da pretpostavimo da su učestvovala u kopanju tunela zato što su specifično obučena, što se kreću u grupi, što imaju određene rance ili kofere u kojima, možemo da pretpostavljamo, možda nose lopate i oruđe koje su koristili, ili potencijalno možda određene predmete koji su nestali iz depoa - kazao je on.

(Kurir.rs - Dan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track