NAĐEN MIGRANT UTOPLJENIK? Teška scena kod Drine u Lipničkom Šoru
Foto: T.Ilić

nezvanično saznanje

NAĐEN MIGRANT UTOPLJENIK? Teška scena kod Drine u Lipničkom Šoru

Crna Hronika -

LOZNICA - Na delu toka reke Drine kod lozničkog sela Lipnički Šor pronađeno je telo utopljenika, a reč je o mlađoj osobi. Prema nezvaničnim informacijama, po svemu sudeći u pitanju je migrant koji je negde uzvodno pokušao da pređe reku i prebaci se u susednu BiH što je za njega bilo kobno.

Loznički kraj nalazi se već godinama na ruti koju migranti koriste za prelazak granice, a svake godine bar nekoliko pokušaja prelaska ćudljive Drine završi se tragično za nekoga od njih. Tela tih nesrećnika voda izbaci na obalu ili ostanu zakačena za rastinje u priobalju gde ih nađu ribolovci i slučajni prolaznici. Letos je jedan migrant naočigled kupača nestao u talasima Drine, a drugog su uspeli da spasu u blizini mosta na Šepku. Prema saznanjima Kurira utopljenik nađen u Šoru je šesti migrant od početka godine za koga je u drinskim dubinama završeno putovanje ka ’’boljem životu’’.

1 / 3 Foto: T.Ilić

Osim Drine za njih su kobni i vozovi, često hodaju prugom iz Loznice ka malozvorničkoj opštini, a početkom meseca je kod pružnog prelaza u Ulici Marka Radulovića, na pruzi Loznica-Šabac, nađeno beživotno telo mlađeg migranta koji je, kako je objašnjeno, pao sa vagona teretnog voza. Migranti u poslednje vreme ponovo u većem broju stižu u ovaj kraj, uglavnom autobusima, a prošle sedmice je loznička policija na autobuskoj stanici ‘’dočekala’’ dva autobusa, sa nešto više od stotinu migranata koji su prebačeni u prihvatne centre.

Inače, migranti se uglavnom okupljaju na lozničkoj autobuskoj i železničkoj stanici, Banji Koviljači i pustim pogodnima ruinirane ‘’Viskoze’’ odakle posle predaha odlaze dalje.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track