"HVALA BOGU DA NIKO OD DECE NIJE STRADAO, KASTRACIJA JE PREBLAGA KAZNA" Marković: Kada dođe do ovog momenta, postaje OPASNO!
Blažo Marković o akciji "Armagedon", Foto: ambrozinio / Alamy / Alamy / Profimedia, Kurir televizija

kurir tv

"HVALA BOGU DA NIKO OD DECE NIJE STRADAO, KASTRACIJA JE PREBLAGA KAZNA" Marković: Kada dođe do ovog momenta, postaje OPASNO!

Crna Hronika -

Blažo Marković, predsednik Sindikata policije i policijskih starešina gostovao je u jutarnjem programu Kurir TV razgovarao je o akciji "Armagedon" u kojoj je policija uhapsila 10 pedofila od kojih su većina bili povratnici.

hakeri, pedofili
foto: Shutterstock

Marković je istakao da je u ovom slučaju najveći problem policiji koja radi na ovom slučaju, taj da porodice osumnjičenih svedoče u njihovu korist.

- Kakva kastracija, ja sam uvek za smrtnu kaznu da to odmah rešimo. Kolege su mi rekle da to samo ide na veštačenje, kompjuteri, a hvala Bogu da neko od dece nije stradao - istakao je Marković.

Blažo Marković
foto: Kurir tv

Voditeljka Olja Lazarević primetila je da je "rad" pedofila olakšan zbog funkcionisanja društvenih mreža.

Marković smatra da se mnogi priključuju "saradnji" isključivo zbog novca, čak i deca odnosno stariji maloletnici pristaju da se slikaju takođe radi zarade.

Marković je podsetio da su u ovaj zločin bili uključeni i maloletnici i da je zato slučaj opasniji:

03:04

HVALA BOGU DA NIKO OD DECE NIJE STRADAO, KASTRACIJA JE PREBLAGA KAZNA Marković: Kada dođe do ovog momenta, postaje OPASNO!

- Uhapšen je stariji maloletnik, osoba koja je delila slike. On je do 18. godine oslobođen krivice. Pretpostavljam da će se svi vaditi na njega. Opasno je kada vrbuju decu, to je teško krivično delo, a neka rade u svom kompjuteru šta hoće, međutim čim se neko dete slika i kasnije šalje te fotografije to je ogroman problem i esencija krivičnog dela - rekao je Marković.

Identifikacija i dolaženje do pedofila putem interneta je jedno, a drugo je dolaženje do eksplicitnog materijalla:

- Još uvek je stid i sramota prijaviti to. Da ne bi to dete imalo veće posledice stid je i sramota prijaviti to i da ne bi prolazilo kroz taj slučaj. Deca se bolje snalaze od nas, oni pročitaju na vestima i znaju o težini zločina - rekao je Marković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:44

DOĐITE DA UPOZNATE SVOJE IDOLE Davor Štefanek: Od petka do nedelje najbolje što Srbija ima na Sajmu sporta na Adi Ciganliji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja