BELIVUKOVOM KLANU PRILIKOM HAPŠENJA ZAPLENJENI SNIMCI UBISTVA KAVČANINA: Evo zbog čega su pregledali likvidaciju Baltića!
Foto: Zorana Jevtić, MUP Srbije, screenshot

ubijen im saradnik

BELIVUKOVOM KLANU PRILIKOM HAPŠENJA ZAPLENJENI SNIMCI UBISTVA KAVČANINA: Evo zbog čega su pregledali likvidaciju Baltića!

Crna Hronika -

Davorin Baltić (41), inače visokopozicionirani pripadnik kavačkog klana, ubijen je prvog dana 2018. godine na Vračaru, a kako Kurir saznaje snimak njegovog ubistva došao je u posed klana Veljka Belivuka koji je grupi zaplenjen prilikom hapšenja!

Davorin Baltić
Davorin Baltićfoto: Printscreen

Naime, kako se ranije spekulisalo, grupa je snimak Baltićevog ubistva pregledala kako bi utvrdili ko su njegove ubice, a danas se na suđenju klanu Veljka Belivuka govori i o tome, s obzirom da je Baltićevo ime više puta pomenuto u razovoru o Goranu Mihajloviću, kako se sumnja prvoj žrtvi Belivukovog klana.

Treći svedok-saradnik u ovom postupku, Nikola Spasojević je tokom svog izlaganja pomenuo i Davorin Baltića. Kao jedan od likvidatora osumnjičen je Damir Hadžić, a Spasojević je tada izjavio da se kao drugi egzekutor pominjao upravo Goran Mihajlović.

Goran Mihajlović
Goran Mihajlovićfoto: Nestali Srbija

Podsetimo, Damir Hadžić je ubijen na Krfu u leto 2020. godine zajedno sa Alanom Kožarom, a Spasojević je tokom iscrpnog svedočenja govorio i o prepama za tu likvidaciju u kojoj je, po sopstvenom priznanju, učestvovao sa Veljkom Belivukom.

Advokat Ivan Ninić: Da li je pominjan Mihajlović u nekom kontekstu?

Spasojević: Pominjan je u kontekstu da je jedan od dvojice učesnika u ubistvu Davorina Baltića.

Ninić: Da li je pominjana njegova bliskost sa Dedovićem i Stamatovićem?

Spasojević: Ne.

Takođe na današnjem suđenju je advokat Ivan Ninić pomenuo ponovo Baltićevo ime i dostavio lekjarsku sokumentaciju za Mihajlovića čiju porodicu zastupa kao oštećenu.

- Ovde je bilo reči o poznanstvu Nuždića (prim. aut. Aleksandar Nuždić, svedok o ubistvu Gorana Mihajlovića) sa pokojnim Davorinom Baltićem. Ja moram da kažem i da dostavim lekarsku dokumentaciju, da Goran Mihajlović nije imao nikakve veze sa ubistvom Baltića, to su neproverene i netačne informacije. Doneo sam dokumentaciju, on je imao hiruršku intervenciju 24.12. 2017. i otežano se kretao - rekao je Ninić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track