ZVICER, BELIVUK I MILJKOVIĆ NA NOVOJ OPTUŽNICI CRNOGORSKOG TUŽILAŠTVA: Odgovaraju za još 3 monstruozna ubistva!
Foto: Zorana Jevtić, MUP RS

Specijalno državno tužilaštvo cg

ZVICER, BELIVUK I MILJKOVIĆ NA NOVOJ OPTUŽNICI CRNOGORSKOG TUŽILAŠTVA: Odgovaraju za još 3 monstruozna ubistva!

Crna Hronika -

Specijalno državno tužilaštvo podnelo je podgoričkom Višem sudu optužnicu protiv 31 osobe, a među optuženima su navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer, ali i Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Optužnica se odnosi na počinjena krivična dela ubistvo i to likvidacija Mila Radulovića zvanog Kapetan, Damira Hodžića i Adisa Spahića!

Adis Spahić
Adis Spahićfoto: printscreen Facebook

- Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odeljenju za suđenje za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu protiv 31 okrivljenog lica - navodi se u saopštenju SDT.

Radoje Zvicer
Radoje Zvicerfoto: Printscreen Libertas

- R.Z. V.B., M.M., N.J., R.Ž., R.Ž., D.K., M.V., S.K., S.K., D.P., N.K., D.P., B.G., D.G., M.R., P.Đ., V.V., N.P., R.G., M.Č., M.K., A.P., N.C., R.M., Z.K., A.D., A.J., M.K., B.B. i B.B., za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, a protiv R.Z., M.V., D.K., R.Ž., V.B., M.M., N.J., R.Ž., S.K., S.K., N.K., D.P., B.G., D.G., D.P., N.P., M.R., V.V., M.K., A.P., N.S., R.M., Z.K., M.K., A.D. i A.Lj. i za krivično delo teško ubistvo, u saizvršilaštvu, protiv N.S. i za dva krivična dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, protiv D.P. i B.B. i za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, protiv M.K., Z.K. i A.D. i za krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a protiv M.Č. i za produženo krivično djelo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi - saopštio je specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Belivuk, Kapetan i Miljković
Belivuk, Kapetan i Miljkovićfoto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Pojasnio je da su sva krivična dela počinjena tokom 2020. godine.

- U optužnici je predloženo da se okrivljenima D.P., B. G., D.G., R.G., M.Č. i B.B. produži pritvor, a da se okrivljenima R.Z., M.V., R.Ž., V.B., M.M., N.J., R.Ž., D.K., N.S., N.K., S.K., D.P., M.R., M.K., A.P., A.Lj., M.K. i A.D, koji su u bekstvu i za kojima su raspisane međunarodne poternice, sudi u odsustvu, dok su ostali okrivljeni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u pritvoru ili zatvoru, u drugim krivičnim predmetima - zaključuje se u saopštenju.

Damir Hodžić
Damir Hodžićfoto: Privatna arhiva

Prema ranijim informacijama iz istrage, odmah nakon nestanka Hodzića i njegovog zeta Adisa Spahića, njihove porodice i prijatelji krenuli su u potragu za dvojicom Barana, a snimci sa nadzornih kamera odveli su ih do Spuža, gde im se gubi svaki trag.

Hodzić, koji je navodno bio blizak "škaljarskom klanu", i njegov zet Adis Spahić, koji nije imao kriminalni dosije, nestali su 14. oktobra 2020. godine. Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore nedavno je saopštilo da su Hodzić i Spahić ubijeni u kući u Stanjevića rupi, nadomak Spuža, optuživši za te likvidacije Beograđane Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojšu Jankovića i Ratka Živkovića.

Kurir.rs / Dan / Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track