OVO SU SRBI KOJI SU KOPALI TUNEL DO DEPOA VIŠEG SUDA U PODGORICI: Povezuju ih sa najmoćnijom kriminalnom organizacijom! (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube

POtraga u toku!

OVO SU SRBI KOJI SU KOPALI TUNEL DO DEPOA VIŠEG SUDA U PODGORICI: Povezuju ih sa najmoćnijom kriminalnom organizacijom! (FOTO)

Crna Hronika -

Zvaničnici iz Crne Gore upravo su na konferenciji za medije otkrili imena osumnjičenih državljana Srbije, koji se teret da su prokopali tunel dug 30 metara od jedne zgrade u Njegoševoj ulici u Podgorici do zgrade Višeg suda!

Kako su saopštili, krivične prijave su podnete pritiv državljana Srbije - Veljka Markovića, Milana Markovića, Dejana Jovanovića i Vladimira Erića, dok se za još dve NN osobe traga. Takođe, sumnja se da je u kopanju tunela učestvovalo još pet osoba koje su pružale logističku podršku kopačima.

- Sa velikim zadovoljstvom mogu da konstatujem da smo u delu kopanja tunela i dolaska do suda rešili slučaj. Većina tih lica dolazi iz Srbije, a imali su pomagače iz Crne Gore. Sve osumnjičene osobe imaju kriminalnu prošlost u drugim zemljama. Došli smo do podatka da su na dan otkrivanja tunela osobe napustile Crnu Goru u manjim grupama i to legalnim putem - rekao je na konferenciji Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore.

osumnjičeni da su kopali tunel do depoa višeg suda
osumnjičeni da su kopali tunel do depoa višeg sudafoto: Printscreen/Youtube

Takođe, on je dodao da žena za kojom se traga crnogorska državljanka i da ona nije napustila zemlju.

- Stan koji je iznajmljen i korišćen kao paravan za kopanje tunela iznajmila je studentkinja sa lažnim dokumentima - rekao je Adžić, a zatim dodao da je sada rupa od tunela zatvorena i da ne postoji bojaz da će doći do daljeg iznošenja dokaza.

- Kada se uradili celokupan izveštaj u depou znaće se koliko toga fali i koji je motiv ove kriminalne organizacije. Nije se moglo videti šta je iznoseno, ali su viđeni koferi i kese.

Adžić je govoreći dalje na konferenciji na kojoj je udarna tema bila krađa u depou Višeg suda u Podgorici, naveo i da neće tražiti ostavku Borisa Savića predsednika te ustanove, iako je jedan njegov zaposleni pomogao kriminalnoj organizaciji.

- Ja sigurno neću tražiti ostavku bilo koga u Višem sudu. Ja imam informaciju da je gospodin Savić dužio ključeve depoa. Da se ogradim, ne mislim da on ima veze sa ovim. Ali treba da prođe neku vrstu preispitivanja. On je rekao da nema problem da bude podvrgnut poligrafskom ispitivanju - rekao je minsitrar crnogorskog MUP-a.

Na fotografijama se nalazi - Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube

Za sada se ova lica terete za kriminalno udruživanje, tešku krađu i sprečavanje dokazivanja.

Na konferenciji je rečeno da postoji određena povezanost ove kriminalne organizacije sa jednim licem iz podgoričkog Višeg suda i sa licima koji trenutno borave u UIKS-u, odnosno zatvoru Spuž.

- Povezana su sa jednom od najorganizovanijih i najmoćnijih kriminalnih organizacija u našoj državi - rekao je Filip Adžić.

kopali tunel od stana do depoa višeg suda u podgorici
kopali tunel od stana do depoa višeg suda u podgoricifoto: Uprava policije

Tužilac Marko Mugoša koji je takođe, bio na konferenciji naveo je da je uvđaj trajao danima.

- Uviđaj je trajao dva dana. Još nije tačno utvrđeno šta nedostaje. Viši sud još radi popis. Radi se o velikom obimu materijala - rekao je Mugoša, dok je rukovodilac ODT Podgorica Duško Milanović naveo da je depo ogroman.

Podsetimo, kako su crnogorski mediji ranije pisali, sumnja se da je iz sudskog depoa, do kog je prokopan tajni prolaz, nestalo nekoliko dokaza u vezi sa istragama o kavačkom kriminalnom klanu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja