KURIR OTKRIVA! BIVŠI FUDBALER SARAĐIVAO SA ZORANOM JAKŠIĆEM: Vođa klana Amerika, koji robija u Peruu bio posrednik za kokain
Foto: printscreen/elconfidencial, MUP Srbije, Privatna arhiva

saznajemo detalje

KURIR OTKRIVA! BIVŠI FUDBALER SARAĐIVAO SA ZORANOM JAKŠIĆEM: Vođa klana Amerika, koji robija u Peruu bio posrednik za kokain

Crna Hronika -

Živko Bakić (40), inače bivši fudbaler koji je osumnjičen da je kao šef kriminalne organizacije krijumčario kokain iz Južne Amerike u Evropu, sarađivao je sa Zoranom Jakšićem, jednim od vođa klana Amerika koji se već nekoliko godina nalazi u zatvoru u Peruu, jer je osuđen zbog trgovine drogom!

Kako Kurir saznaje, sumnja se da je upravo Jakiš bio posrednik između Živka Bakića, koji je juče uhapošen u Beogradu, i proizvođača kokaina u Južnoj Americi.

Živko Bakić
Živko Bakić foto: Printscreen/elconfidencial

Podsetimo, Bakić, koji je označen kao vođa kriminalne grupe, uhapšen juče sa šestoricom saradnika zbog sumnje da su između 2020. i 2021. godine iz Ekvadora prošvercovali u Solun 324 kilograma kokaina.

Javno tužilašto za organizovani kriminal u Beogradu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Živka Bakića, Aleksandra Matića, Nemanja Predojevića, Stefana Šaranca, Miodraga Stošića, Saše Momčilovića, koji je u bekstvu, Saše Stisavljevića kao i više NN lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

- Sumnja se da je Bakić sa svojim saradnicima ugovarao transport velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropu i to prekookenaskim brodovima i već dobro razrađenim rutama. Sumnja se da je grupa bila aktivna u periodu od 2020. do početka 2021. godine - kaže Kurirov izvor upoznat sa detaljima hapšenja i dodaje da je Živko Bakić u Južnoj Americi imao posrednika, koji godinama već važi za osobu koja organizuje šverc kokaina.

Zoran Jakšić
Zoran Jakšićfoto: Printscreen

- Radi se o Zoranu Jakšću. Sumnja se da je Jakišić bio posrdnik u kupovini narkotika na tlu Južne Amerike. On je naime spojio pripadnike Bakićeve grzupe sa proizvođačima kokaina - objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, u šverc narkotika bilo je uključeno više osoba, a svaka od njih imala je svoja zaduženja u lancu krijumčarenja.

- Pojedini članovu su tako bili zaduženi za utvovar kokaina na brod u Ekvadoru, dok su drugi imali zadatak da prate transport, a treća grupa saradnika je dočekivala pošilku u evropskim lukama. Cilj grupe bio je da kokain dopereme do Evrope i Srbije, ali i da je rasprodaju kupcima - navodi izvor.

Kako se dalje dodaje, osumnjičena kriminalna grupa imala je i štek-stanove gde je droga bila skrivena po dolasku u Evropu, a potom je odatle nošena na druge lokacije nakon ugovorenog transfera.

- Pojedini članovi grupe su fotografisali "robu" koja se utovara na brodove kako vredan tovar ne bi bio ukraden i kako ne bi došlo do neke greške. Te fotografije su slali svojim nadređenima preko Skaj aplikacije - pojašnjava izvor.

hapšenje kriminalne grupe
hapšenje kriminalne grupefoto: Printscreen/MUP Srbije

Prema navodima izvora, u transportu droge iz Ekvadora do Soluna učestvovala je i ženska osoba, koja je, navodno, bila zadužena za vađenje koakina sa broda kada on pristigne u solunsku luku.

Fotografije hapšenja kriminalne grupe Živka Bakića

1 / 7 Foto: Printscreen/MUP Srbije

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track