IZNAJMILA STAN, ZLOUPOTREBILA MAJKU, PA POBEGLA BEZ TRAGA: Ovo je žena koja je učestvovala u kopanju tunela (FOTO)
Foto: Screenshot TV Vijesti

novi detalji istrage u cg

IZNAJMILA STAN, ZLOUPOTREBILA MAJKU, PA POBEGLA BEZ TRAGA: Ovo je žena koja je učestvovala u kopanju tunela (FOTO)

Crna Hronika -

Crnogorski istražitelji tragaju za Podgoričankom Kristinom Baćović za koju se sumnja da je deo kriminalne organizacije koja je kopala tunel dug 30 metara od zgrade koja se nalazi u Njegoševoj ulici u Podgorici do zgrade Višeg suda.

Prema navodima crnogorskih Vijesti, istražitelji i dalje rade na istrazi koja je potresla Crnu Goru nakon što je službenica u depou Višeg suda otkrila rupu u zidu, nakon čega je utvrđeno da je iskopan tunel i da postoiji bojaz da je ugrožena prostorija u kojoj se čuvaju ključni dokazi protiv osumnjičenih. Pa da podsetimo, "rudari" su srpski državljani za kojima se intezivno traga - Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Loznice.

osumnjičena podgoričanka koristila lažna dokumenta, a sada je identifikovana
osumnjičena podgoričanka koristila lažna dokumenta, a sada je identifikovanafoto: Screenshot TV Vijesti

- Akcija kopanja tunela koštala je više stotina hiljada evra, a operativni podaci ukazuju na to da su organizatori ove akcije vođe kavačkog klana, a i dalje se radi na utvrđivanju motiva - navode Vijesti i dodaju:

- Prema istim informacijama, njoj se pre nekoliko dana izgubio svaki trag, a policija i tužilaštvo utvrđuju da li je zloupotrebila i svoju majku, koja je upraviteljica sudske pisarnice. Baćović je identifikovana kao osoba koja je, koristeći falsifikovanu ličnu kartu, iznajmila stan u suterenu iz kog je prokopan tunel do depoa.

srbi za koje se sumnja da su kopali tunel do depoa višeg suda
srbi za koje se sumnja da su kopali tunel do depoa višeg sudafoto: Printscreen/Youtube

Inspektori Odeljenja bezbednosti Podgorica juče su pokušavali da lociraju i uhapse Baćović koja je, kako se veruje, spona između zaposlenog u Višem sudu i rudara mafije, ali i da je bila veza između izvršilaca posla i njihovih pomagača iz Crne Gore "za kojima se nastavlja intenzivna potraga".

- Njen identitet utvrđen je u noći između četvrtka i petka - navode Vijesti.

Prethodno, policija i tužilaštvo identifikovali su izvođače radova na kopanju tunela od suterena zgrade u podgoričkoj Njegoševoj 12, do depoa Višeg suda.

Prvi krupni trag u tom slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra. Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gde im je navodno bila baza.

prokopan tunel dug 30 metara
prokopan tunel dug 30 metarafoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

U dosadašnjoj istrazi, kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, izuzeto je na stotine sati snimaka sa nadzornih kamera, pronađen je alat koji su kopači koristili, a veštačenjem je izolovan i trag osumnjičenih.

Utvrđeno je i ko je Podgoričanka koja je, koristeći falsifikovana dokumenta, iznajmila prostor u suterenu zgrade u Njegoševoj ulici, odakle je prokopan 30 metara dug tunel do sudskog depoa.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije u Upravi policije u Podgorici, gde je goruća tema bila i bezbednosti Crne Gore s obzirom da im je provaljena zgrade državna institucija, pored ministra MUP, predstavnika policije i tužilaštva, Duško Milanović rukovodilac Osnovonog tužilaštva u Podgorici koja vodi istragu otkrio je neke detalje.

pregledano mnogo materijala sa video nadzora kako bi se ustanovilo ko su kopači tunela
pregledano mnogo materijala sa video nadzora kako bi se ustanovilo ko su kopači tunelafoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore, Printscreen/rtcg_me

- Zasad imamo određeni broj predmeta za koje je sigurno utvrđeno da nešto nedostaje i ti predmeti će biti obuhvaćeni krivičnom prijavom. Naravno, popis stvari će trajati duži vremenski period jer je depo ogroman i stalno će nam stizati novi podaci od popisne komisije Višeg suda Podgorica - dodao je Milanović.

(Kurir.rs - Vijesti)

Bonus video:

01:43

DOKLE GOD JE ĐUKANOVIĆ SLOBODAN - CRNA GORA NEĆE BITI Vladislav Dajković, pesimistično: Pored svih dokaza, OVO JE NATRAGIČNIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track