OVAKO JE ZAPLENJEN KOKAIN FUDABALERA PRE 2,5 GODINE U SOLUNU: Imali lažna dokumenta, a jedan skočio sa 6 sprata i pobegao (FOTO)
Foto: Grčka policija, Printscreen

DETALJI ZAPLENE KOKAINA U GRČKOJ

OVAKO JE ZAPLENJEN KOKAIN FUDABALERA PRE 2,5 GODINE U SOLUNU: Imali lažna dokumenta, a jedan skočio sa 6 sprata i pobegao (FOTO)

Crna Hronika -

Grčka policija je u spektakularnoj akciji u januaru 2021. u Solunu u štek stanu zaplenila 324 kilograma droge koja je su bila spakovana u 280 paketa koje je kriminalna grupa osumnjičenog Živka Bakića, perspektivnog bivšeg fudbalera trebala da transportuje do Zapadne Evrope i Srbije nakon što je preookeanskim brodom došla u luku.

Kako su tada pisali grčki mediji, u štek stanu u trenutku hapšenja bila su četri muškarca od kojih je jedan pobegao. Pa da podsetimo, u četvrtak je uahpšeno šest muškaraca među kojima i Bakić za koje se sumnja da su deo kriminalne organizacije koja je učestvovala u transportu vrednog tovara 324 kilograma kokaina iz Južne Amerike, tačnije Ekvadora do Grčke.

zaplenjen kokain u grčkoj
zaplenjen kokain u grčkojfoto: Grčka policija

- Nakon dojave da se u stanu nalazi vredan tovar kokaina solunska policija krenula je u akciju i tada je u iznajmljenom objektu zatekla četri muškarca hrvatskog državljanina, Albanca i njegovog sunarodnika koji je kod sebe imao grčka dokumenta. Takođe, četvrti muškarac koji je kod sebe imao lažna hrvatska dokumenta iskočio je kroz prozor i uspeo je da pobegne - naveli su tada grčki mediji i dodali:

- Tada je ustanovljeno da je hrvatski državljanin zapravo Srbin Milan B. koji je jedan od ključnih ljudi u kriminalnoj organizaciji iza koje će se daljom istragom utvrditi da navodno stoji Živko Bakić, koji je koordinirao akcijom iz Srbije.

hapšenje živka bakića
hapšenje živka bakića foto: MUP Srbije, printscreen/elconfidencial

Grčka policija tada je u stanu pored novca pronašla i crne velike torbe u kojima su bili paketi sa kokainom.

- Nađeno je svih 280 paketa u kojima je bilo 324 kilograma kokaina. Tada je u stanu nađeno 5.265 evra, pet telefona i jedan laptop - naveli su tada lokalni mediji.

Na paketima u kojima je bio kokain istražitelji su primetila da svaki paket ima svoj broj, ali i oznaku koja, kako se sumnja, označava kvalitet "robe".

zaplenina u štek stanu u solunu
zaplenina u štek stanu u solunufoto: Grčka policija

- Na paketima su bili natpisi "CR" i "7#" što je inače zaštitni znak proslvaljenog fudbalera Kristijana Ronalda, a kako se sumnja, ta droga je bila viskokog kvalieteta, dok je "roba" sa ostalim oznakama bila nešto slabijeg kvalieteta - navodi izvor.

zaplena u štek stanu u solunu u januaru 2021.
zaplena u štek stanu u solunu u januaru 2021.foto: Grčka policija

Naime, tokom hapšenja muškarac Milan B., sprski državljanin koji je kod sebe imao lažna hrvatska dokumenta na ime Zoran Vučković bio je jedan od glavnih koji je učestvovao u transportu droge.

- Muškarac koji je uspeo da pobegne iz štek stana u Solunu je osumnjičeni Saša S. koji je u četvrtak uhapšen. On je uspeo da izbegne hapšenje tako što je sa šestog sprata skočio na prvi i tako povređen pobegao. Tada je navodno preko Skaja javio Živku Bakiću i ostalim pripadnicima grupe da je došlo do hapšenja i da su izgubili "robu" - kaže izvor i dodaje:

- Tada mu je organizovan transport na bezbednu lokaciju u Grčkoj, a navodno, pružena mu je i adekvatna medicinska pomoć.

zoran jakšić bio u prijateljskim odnosima sa uhapšenim živkom bakićem
zoran jakšić bio u prijateljskim odnosima sa uhapšenim živkom bakićemfoto: printscreen/elconfidencial, MUP Srbije, Privatna arhiva

Pa da podsetimo, kriminalna organizacija kojom je navodno rukovodio Živko Bakić imala je dobro razrađenu šemu šverca kokaina preookeanskim brodom iz Južne Amerike do Grčke, gde je uz pomoć Zorana Jakšića, vođe klana Amerika koji se nalazi na izdržavanju dugogodišnje robije u Peruu nabavljao drogu direktno od proizvođača. Krajnji cilj ove pošiljke bila je Zapadna Evropa i Srbija.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track