Najnovije vesti

PAJA SUROVO UBIJEN PRED TAŠTINIM VRATIMA, SINA MU RAZNELI BOMBOM U BMW-u: Opasnog kriminalca ubica jurio do 4. sprata, pa overio
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Instagram

iver ne pada daleko od klade

PAJA SUROVO UBIJEN PRED TAŠTINIM VRATIMA, SINA MU RAZNELI BOMBOM U BMW-u: Opasnog kriminalca ubica jurio do 4. sprata, pa overio

Crna Hronika
16:30h

Na današnji dan pre osam godina ubijen je Paja Stojanović (44). Kao i njegov sin Strahinja, koji je likvidiran takođe u septembru, ali 2020. godine, imao je debeo dosije.

Paja Stojanović ubijen je u zgradi u u naselju Galenika u Zemunu. Napadač je najpre pucao u Stojanovića ispred zgrade trčao je za njim do poslednjeg sprata, ispred vrata stana tasta i tašte, i hladnokrvno i bez greške obavio zadatak.

"Znao je gde se žrtva kreće i nije odustao čak ni kad je pogođeni Stojanović počeo da beži. Bez razmišljanja je potrčao za njim i sustigao ga na četvrtom spratu, gde ga je overio u glavu. Imao je zadatak da ga ubije po svaku cenu i odradio je posao", rekao je tada Kurirov sagovornik iz istrage.

Ubistvo, Galenika, Paja Stojanović
foto: CILE, Likvidacija, Obračun, Pucnjava

Paja Stojanović je robijao zbog silovanja, umešan je u pokušaj ubistva, kao i pljačke i tuče.

Do danas nije otkriveno ko je ubio Paju Stojanovića, a u jednom trenutku istrage je čak i njegov sin Strahinja dospeo na listu osumnjičenih.

Pajin ubica se najverovatnije parkirao ispred zgrade, ali se sakrio iza nekog od obližnjih stabala. Kada je Stojanović izašao iz zgrade, zapucao je u njegovom pravcu. Već tu ga je ranio, ali se Paja okrenuo i uleteo u zgradu. Ubica je krenuo za njim i usledila je dramatična jurnjava. Dok je bežao, Stojanović je ostavljao obilne tragove krvi po stepeništu. Kada se popeo na četvrti sprat, napadač ga je sustigao i tu mu ispalio smrtonosni hitac u glavu. Žrtva je bila pogođena u potkolenicu i u grudni koš - naveo je tada izvor Kurira i dodao da niko nije video ubicu.

Zemun, Zgrada, Ubistvo, Ubijen, Sačekuša, Paja Stojanović
foto: Aleksandar Jovan

Stanari zgrade u Galenici bili su u šoku.

"Svi smo čuli pucnjeve. Nismo znali da li dolaze iz prizemlja ili sa sprata koliko je to odjekivalo zgradom. Nakon prvog pucnja prišla sam vratima jer nisam bila sigurna o čemu je reč, ali kad sam čula drugi i treći, vratila sam se u sobu. Čula sam samo da je muškarac dovikivao: 'Nemoj, brate, nemoj, molim te'. Niko od straha satima nije smeo da proviri iz stana, ovo je nešto nezapamćeno", rekla nam je tada stanarka i dodala da je Paja Stojanović povremeno dolazio sa sinovima u posetu tastu i tašti.

Strahinja Stojanović
foto: Anja Kostantinović/Mondo, Društvene mreže

Njegov sin Strahinja doživeo je istu sudbinu 13. septembra 2020, kada je stradao u eksploziji automobila na Novom Beogradu. Osumnjičeni Milivoje L. iz Gradiške aktivirao eksplozivnu napravu koja je bila ispod vozačevog sedišta BMW X5. Strahinja je poginuo, a njegova devojka i saputnica u automobilu Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (49) je preživela.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja