PORUKE IZ TELEFONA ZATVORENIKA IZ SPUŽA OTKRIVAJU SVE O TUNELU? Sumnja se da je Kašćelan dao naređenje, aparati na veštačenju!
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore, Privatna Arhiva

akcija "tunel"

PORUKE IZ TELEFONA ZATVORENIKA IZ SPUŽA OTKRIVAJU SVE O TUNELU? Sumnja se da je Kašćelan dao naređenje, aparati na veštačenju!

Crna Hronika -

Akcija "Tunel" koja se bavi istragom iskopavanja tunela dugog 30 metara od jedne zgrade u Njegoševoj ulici u Podgorici do zgrade Višeg suda, tačnije do sudskog depoa, obuhvatila je i akciju pretresa zatvorskih ćelija u Spužu gde su minulih dana pronađeni brojni telefoni.

Kako navode tamošnji mediji, dosadašnja istraga dovela je do toga da je naručilac posla kopanja tunela i krađa dokaznih radnji u predmetima koji se čuvaju u depou Višeg suda u Podgorici navodno naručio Slobodan Kašćelan jedan od vođa kavačkog klana koji je više od godinu dana nalazi u spuškom zatvoru.

slobodan kašćelan vođa kavačkog klana koji se nalazi u spužu
slobodan kašćelan vođa kavačkog klana koji se nalazi u spužufoto: Privatna Arhiva

- Crnogorski istražitelji došli su do operativnih saznanja da je naručilac "rudarenja" i krađe dokaza upravo Kašćelan s obzirom da nedostaju dokazi koji se nalaze u predmetima koji se vode protiv njega i njegove kriminalne grupe. Tim povodom izvršen je pretres zatvorski ćelija u Spužu gde su za nekoliko dana čuvari pronašli nekoliko telefona - prenosi RTCG i dodaje:

- Telefoni koji su oduzeti od zatvorenika biće veštačeni jer se sumnja da su ostali tragovi komunikacije sa "rudarima" koji su po nalogu prvobitno organizovani, da bi potom bila odrađena celokupna logistika.

'rudari' iskopali tunel dug 30 metara od jedne zgrade u njegoševoj ulici u podgorici do zgrade višeg suda u
"rudari" iskopali tunel dug 30 metara od jedne zgrade u njegoševoj ulici u podgorici do zgrade višeg suda ufoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Kako se dalje navodi na RTCG, sumnja se da su pojedini zatvorenici imali i direktnu vezu sa kopačima tunela.

- Pošto istraga i dalje traje još uvek se ne zna koliko je dokaza ukradeno iz depoa Višeg suda u Podgorici, a nadležni navode da je depo ogroman i da će istraga potrajati. Dosadašnji rezultati pokazali su da je ukradeno nekoliko dokaza u predmetima vezano za Slobodana Kašćelana, pa se sumnja da je naručilac posla kavački klan.

osumnjičeni jovanović, erić, marković i njegov stric marković
osumnjičeni jovanović, erić, marković i njegov stric markovićfoto: Printscreen/Youtube

Naime, 11. septembra otkriven je tunel koji su, prema dosadašnjoj istrazi, kopala četvorica srpskih državljana - Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Loznice, za kojima se intenzivno traga. Takođe, policija traži i Katarinu Baćović iz Podgorice i još pet osoba za koje se sumnja da su deo kriminalne organizacije koja je navodno radila po nalogu kavačakog klana.

rupa u zidu u prostoriji u depou višeg suda u podgorici otkrila službenica
rupa u zidu u prostoriji u depou višeg suda u podgorici otkrila službenicafoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

- Jedini uhapšeni zbog sumnje da je bio deo kriminalne organizacije je Podgoričanin Predrag Mirotić (31) navodni pripadnik podgoričkog ogranka "kavačkog klana" koji je navodno obezbedio smeštaj "rudarima" iz Srbije i koji im je obezbedio nesmetan boravak u Crnoj Gori. Takođe, Mirotić im je obezbedio i prevoz, ali i alat kako bi kopali tunel - podseća izvor i dodaje da je osumnjičeni uhapšen u subotu nakon čega mu je određeno zadržavanje do 72 sata.

(Kurir.rs - RTCG)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track