POZNATA RUTA KOJOM SU POBEGLI KOPAČI TUNELA Srbi nakon "rudarenja" depoa otišli autobusom za Sarajevo?! Novi detalji istrage u CG
Foto: Printscreen/Youtube, Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

POZNATA RUTA KOJOM SU POBEGLI KOPAČI TUNELA Srbi nakon "rudarenja" depoa otišli autobusom za Sarajevo?! Novi detalji istrage u CG

Crna Hronika -

Neki od osumnjičenih za obijanje sudskog depoa iz Crne Gore pobjegli su 11. septembra, autobusom na relaciji Podgorica - Sarajevo

Crnogorski istražitelji došli su do novih detalja vezanih za osumnjičenu kriminalnu grupa koja je učestvovala u kopanju tunela dugog 30 metara od jedne zgrade u Njegoševoj ulici u Podgorici do zgrade Višeg suda, gde su sada utvrdili rutu kojjom su "rudari" napustili Crnu Goru nakon obavljenog posla.

Dosadašnja istraga utvrdila je da su četvorica osumnjičenih Srba pobegli preko Šćepan polja i Dobrakova. Pa da podsetimo, 11. septembra službenica Višeg suda otkrila je rupu u zidu u prostoriji gde se nalazi depo u kom su smešteni dokazi. Nakon prijave nadležnima istražitelji su otkrili da je došlo do pljačke državne institucije, jer je kriminalna grupa koju između ostalog čine Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), sa još šest osumnjuičenih ukrala dokaze iz depoa. Sumnja se da je banda radila po nalogu Slobodana Kašćelana, vođe kavačkog klana koji je direktive navodno davao iz spuškog zatvora.

osumnjičeni jovanović, erić, marković i njegov stric marković
osumnjičeni jovanović, erić, marković i njegov stric markovićfoto: Printscreen/Youtube

- Neki od osumnjičenih za obijanje sudskog depoa iz Crne Gore pobegli su 11. septembra, autobusom na relaciji Podgorica - Sarajevo, preko graničnog prelaza Šćepan polje, a drugi su granicu prešli na Dobrakovu - navode crnogorske Vijesti.

- Za sada nije objavljeno ko je od osumnjičenih izašpao iz zemlje na kom graničnom prelazu, ali su legalno napustili Crnu Goru. Sumnja se da su oni nakon završenog posla, tačnije samo nekoliko sati pošto su sakrili kombi u mestu Botun i uklonili sve tragove krivičnog dela pobegli.

Kako dalje navode crnogorski mediji, istražitelji sumnjaju da su "rudari" iz depoa Višeg suda u Podgorici gde se čuvaju dokazni predmeti osumnjičenih uzeli ono po šta su došli, a potom se povukli.

od jula kopali tunel dug 30 metara kako bi došli do depoa višeg suda i ukrali dokaze
od jula kopali tunel dug 30 metara kako bi došli do depoa višeg suda i ukrali dokazefoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

- Sumnja se da je kriminalna grupa po nalogu nalogodavca izvršila određeni posao, a nakon očišćenih tragova krivičnog dela pobegla. Istraga šta je sve ukradeno od dokaza iz depoa Višeg suda i dalje traje, a kako su naveli lokalni zvaničnici pitanje je kada će istraga i završiti s obzirom da je depo u kom su dokazi ogroman - navode izvori lokalnih medija i dodaju:

- Istražitelji proveravaju i da li osumnjičenim "rudarima" neko iz Višeg suda pomogao prilikom odabira spisa predmeta jer su oni navodno ciljano znali šta da ukradu, pa zato službenica koja je 11. septembra došla na posao u depo isprva nije primetila da je došlo do teške krađe državne institucije.

službenica pronašla rupu u zidu u depou višeg suda u podgorici 11. septembra
službenica pronašla rupu u zidu u depou višeg suda u podgorici 11. septembrafoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Skandal koji je potresao Crnu Goru, odmah je podigao sve na noge, a ubrzo su tamošnji zvaničnici na konferenciji za medije u Upravi policije u Podgorici objavili imena i fotografije osumnjičenih, a u subotu došlo je i do prvog hapšenja Podgoričanina Predraga Mirotić (31), pripadnik podgoričkog ogranka kavačkog klana, koji je bio bio od velike koristi sprskim kopačima prilikom boravka u Crnoj Gori s obzirom da im je pored smeštaja obezbedio i nesmetano kretanje po zemlji iako su strani državljani. Obezbedio im je, kako se sumnja, alat, ali i prevoz kojim su svakog dana išli na "posao" sa Zabjela do centra grada.

(Kurir.rs - Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track