"MASKIRANI LOPOV SA RUKAVICAMA UKRAO MI JE MOTOR, IMAO JE SAUČESNIKE!" Organizovana pljačka besne mašine u Mirijevu (VIDEO)
Foto: Privatna arhiva

vlasnik traži kradljivca

"MASKIRANI LOPOV SA RUKAVICAMA UKRAO MI JE MOTOR, IMAO JE SAUČESNIKE!" Organizovana pljačka besne mašine u Mirijevu (VIDEO)

Crna Hronika -

U beogradskom naselju Mirijevo u noći između 24. i 25. septembra došlo je do krađe novog motora marke "yamaha X max" koji je u vlasništvu Marka J. (31) kog je ispred zgrade ukrao maskirani muškarac.

Pljačka se dogodila u 3.40 sati kada je maskirani lopov prvo osmotrio teren, a zatim polomio blokadu na volanu dvotočkaša i isključio alarm na motoru koji košta 9.000 evra, a zatim besnu mašinu dovezao do glavne ulice u Mirijevu, gde su ga čekala tri saučesnika.

Vlasnik motora rekao je za Kurir da je pljačka organizovana i da je on neko vreće praćen.

ukradeni motor ovako izgleda
ukradeni motor ovako izgledafoto: Privatna Arhiva

- Grupa koja mi je ukrala motor koji je i dalje u garanciji organizovala je sve do poslednje sitnice. Shvatio sam da sam neko vreme praćen i da je u pitanju organizovana pljačka, jer motor uvek ostavljam u garaži, ali sam dva dan pre krađe ostavio ispred garaže i zgrade jer sam planirao zbog zimske sezone da ga odvezem u Kikindu, pa da ga vratim na proleće - navodi Marko i dodaje da je slučaj odmah prijavio policiji koja kako navodi intezivno radi na slučaju.

Video-snimak kako maskirani osumnjičeni krade motor u Mirijevu

01:54

Pljačka motora u Mirijevu

- Zgrada ispred koje je motor ukraden dobro je obezbeđena video-nadzorom pa se tako jasno vidi svaki korak i kretanje osumnjičenih. Naime, te večeri prvo je osmotren teren.

Kako je dalje naveo naš sagovornik, maskirani lopov je prvo u 3.19 sati prišao motoru kako bi video kako da odblokira mašinu.

- Na snimku se vidi kako prvo prilazi i zagleda motor i osmatra kako bi mogao da skine blokadu kako bi ga odvezao. Drugi put u 3.21 sat ponovo prilazi i pokušava da skine blokadu. Za to vreme njega na glavnoj ulici čeka ekipa koja je spremna da na njegov dolazak sa motorom krene u bekstvo - navodi Marko J. i dodaje:

ovako izgleda ukradeni motor
ovako izgleda ukradeni motorfoto: Privatna Arhiva

- Treći put osumnjičeni dolazi u 3.40 sati gde se presvukao i sa maskom i kačketom na glavi prilazi opet motoru, seda na njega i nogom gura korman i uspeva da ga slomi. Sve vreme tokom poslednje pljačke ima rukavice na rukama kako ne bi ostavio svoj DNK otisak. Alarm na motoru se upalio, ali nažalost u to doba ga niko nije čuo ili registrovao. Osumnjičeni seda na motor i gura ga do saučesnika koji ga čekaju na ulici.

maskirani lopov krade motor ispred jedne zgrade u mriijevu
maskirani lopov krade motor ispred jedne zgrade u mriijevufoto: Privatna arhiva

Kako dalje objašnjava sagovornik, video-snimkom se došlo do dokaza i da su tri muškarca koja su bila u autu i koja su sve vreme čekali i pratili akciju pljačke motor kasnije stavili u neki pikap ili kombi i prevezli motor na tajnu lokaciju.

- Istraga je u toku i policija radi sve što je u njihoj moći i došli su do određenih dokaza, a takođe, i ja sam svoja saznanja nakon pljačke podelio s njima i nadam se da će mi vratiti motor - kaže Marko J.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track