ČUO SE PUCANJ, PA PLAČ I POVICI: "NIKOLA IZDRŽI!" Komšije o krvavoj drami u Jakovu, za aktere obračuna kažu da su HODAJUĆI PROBLEM
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

ČUO SE PUCANJ, PA PLAČ I POVICI: "NIKOLA IZDRŽI!" Komšije o krvavoj drami u Jakovu, za aktere obračuna kažu da su HODAJUĆI PROBLEM

Crna Hronika -

Pucnjava se dogodila u Jakovu kada je Miladin S. (42) došao u dvorište Nikole S. (36), teško ga ranio hicima iz pištolja, pa pobegao

Nikola S. (36) teško je ranjen preksinoć u Jakovu kada ga je u njegovom dvorištu hicima iz pištolja u grudi upucao osumnjičeni Miladin S. (42), inače njegov komšija, s kojim se navodno prethodno posvađao oko prodaje narkotika i duga.

Nikola je s teškim povredama prebačen u bolnicu, a Miladin je pobegao. Kako saznajemo, obojica su odranije poznata policiji.

Pucnjava se dogodila u ponedeljak oko 20 sati u beogradskom prigradskom naselju Jakovo. Nakon krvavog obračuna policija je pokrenula akciju "Vihor". I dalje se intenzivno traga za osumnjičenim.

povređeni nikola s. iz jakova
povređeni nikola s. iz jakovafoto: Privatna Arhiva

"Nikola, izdrži"

- Sumnja se da je Miladin S. došao kod žrtve kući. Po kraju se priča da su u pitanju narkotici i neki navodni dug. Ubrzo je došlo do koškanja među njima, a osumnjičeni je u jednom trenutku izvadio pištolj i pucao na žrtvu - kažu komšije ove dvojice, kako navode, problematičnih momaka koji su "više u zatvoru nego na slobodi".

- Ko zna šta je još posredi i da li imaju još neke zajedničke kriminalne poslove, ali su i jedan i drugi odavno poznati policiji. Osumnjičeni Miladin S. u dva je navrata bio u zatvoru, i to zbog droge, razbojništva, ali i nekog ubistva. Prvi put je u zatvoru bio 10 godina, a potom 14 godina.

osumnjičeni miladin S. za kojim se i dalje inetzivno traga nakon krvavog obračuna
osumnjičeni miladin S. za kojim se i dalje inetzivno traga nakon krvavog obračunafoto: Privatna Arhiva

Žitelji ovog naselja kažu da su policijske snage nakon krvavog obračuna bile u naselju cele večeri.

- Čule su se prvo sirene Hitne pomoći, a ubrzo je došlo i nekoliko policijskih patrola. Ceo kraj je bio blokiran, a lekari su pokušali da pomognu Nikoli S. Neko od ukućana je vikao i plakao sve vreme govoreći mu: "Nikola, izdrži" - kažu oni.

Drama s bombom

Povređeni je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar, gde su mu konstatovane teške povrede. Policija je odmah znala o kakvom sukobu je reč čim je u pitanju ovaj dvojac.

kuća nikole s. iz jakova ispred koje se i dogodio obračun
kuća nikole s. iz jakova ispred koje se i dogodio obračunfoto: Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

- Osumnjičeni Miladin S. pre otprilike godinu dana izašao je iz zatvora, gde je bio na dugogodišnjoj robiji, a sećamo se 2003. godine je "kašikarom" pokušao da raznese sebe i policajaca koji je došao da ga uhapsi nakon što je zlostavljao roditelje - navode oni.

Beogradski mediji tada su izveštavali da je Miladin S. 8. aprila 2003. pokušao da se sakrije u kući, ali pošto su ga policajci opkolili, pokušao je da izvuče osigurač bombe i sve ih raznese u vazduh.

Debeo dosije

- Jedan policajac se tada bacio na Miladina S. i sprečio ga da aktivira bombu - pisali su mediji:

u dvorištu se dogodio obračun komšija koji su odranije poznati policiji
u dvorištu se dogodio obračun komšija koji su odranije poznati policijifoto: Nemanja Nikolić

- Osumnjičeni je dva dana pre tog hapšenja pucao na roditelje iz automatske puške. Nakon toga je pobegao, a policija koja je tada bila na uviđaju uspela je da mu oduzme pušku. Nekoliko dana nakon hapšenja, policija je lišila slobode i njegovog saučesnika s kojim je prethodno počinio razbojništvo.

Miladin S. ranije je krao, otimao kola, iznuđivao novac, izazivao opštu opasnost, a vršio je i razna druga krivična dela.

- Policija je nakon hapšenja Miladina 2003. otkrila da je on imao pakleni plan sa još jednim mladićem iz Jakova da baci bombu na Policijsko odeljenje u Surčinu - podsećaju beogradski mediji.

Upucani Nikola

Hteo da promeni prezime

Teško povređeni Nikola S. samo dan pre pucnjave objavio je video Jelene Đoković na svom Fejsbuku. Takođe, prema navodima komšija, povređeni je u jednom trenutku promenio prezime.

- Pričalo se da je Nikola nakon jednog od krivičnih dela odlučio da promeni prezime i da na taj način zavara trag - kažu oni i dodaju da on u porodičnoj kući živi s bratom i sestrama.

Komšije

Komšije kažu da je Miladin S. ranije često pravio probleme roditeljima koje je skoro svakodnevno maltretirao.

- On je oduvek bio hodajući problem i ljudi više nisu znali šta da rade, a iskreno, nisu se nešto ni trudili da ga izvedu na pravi put. Oca je znao da tuče, juri puškom po ulici, a majku, koja je preminula pre šest godina, znao je da šamara i maltretira - navode žitelji Jakova i nadaju se da će biti uhapšen jer se plaše za svoju bezbednost.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track